Kneskadd Arvesen med rekordtidlig oppkjøring

Supermotivert foran sin siste sesong som proffrytter.

Oslo  20100810.
Kurt Asle Arvesen i aksjon under gaterittet Oslo Grand Prix på sykkel i Oslo tirsdag kveld. Rittet arrangeres i samarbeid med Kreftforeningen, og overskuddet går hvert år til kreftarbeidet.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
Oslo 20100810. Kurt Asle Arvesen i aksjon under gaterittet Oslo Grand Prix på sykkel i Oslo tirsdag kveld. Rittet arrangeres i samarbeid med Kreftforeningen, og overskuddet går hvert år til kreftarbeidet. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

|||En kneskade plager Kurt Asle Arvesen (35) på vei inn i det som trolig blir hans siste sesongoppkjøring som proffsyklist.

Mandag satte en svært motivert Arvesen seg på sykkelen og tråkket sine første mil i en ny sesong. 1. november er rekordtidlig sykkelstart.

Årsaken er enkel:

- Vanligvis er dette høytid for fotturer i fjellet, men skaden i kneet gjør det umulig. Så lenge jeg sykler, kjenner jeg lite til skaden. Derfor blir det mer sykling enn før i sesongoppkjøringen, sier Kurt Asle Arvesen til NTB.

Slitasjeskaden i kneet plaget 35-åringen mye siste sesong, spesielt på vårparten.

- Vi får se når jeg legger opp om kneet må opereres. Det kan være eneste løsning dersom jeg skal gå noe mer i fjellet.

I sommer flyttet Arvesen og kona til Lommedalen i Oslo. Dermed bor Sky-rytteren i samme område som lag- og treningskameratene Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug.

- I utgangspunktet blir dette min siste sesong. Man skal selvsagt aldri si aldri hvis resultatene blir gode nok, men akkurat nå ser jeg på denne sesongstarten som min siste, forteller Arvesen.

Han vraket nylig et tilbud om å bli sportsdirektør i Sky-laget.

Etter å ha blitt utelatt fra så vel Tour de France som VM i Australia, har Arvesen 2011-utgavene av de to prestisjerittene som hovedmål for sin trolig siste sesong.

Samtidig er det et naturlig mål for Arvesen å kjempe om karrierens sjette NM-tittel i fellesstart i Skien i juni. Han er eneste nordmann gjennom tidene med fem slike titler.

(NTB)