Kneskade hemmer OL-Trulsen

Pål Trulsen, skip på det norske gull-laget i curling under OL i Salt Lake City, sliter med et vondt kne, men gullgutten satser tungt mot VM.

Han stiller i helgens Oslo Cup i Snarøyahallen, hvor de to beste canadiske lagene deltar for å få revansj mot norske gullvinnere. Det er første internasjonale turnering på hjemmebane etter gulltriumfen sist vinter.

- Det venstre kneet vil jeg snakke minst mulig om. For mye fokus på kneet kan skape usikkerhet i laget. For ett år siden ble jeg operert to ganger, men det er blitt vondere etter OL. Det er en slitasjeskade etter et langt curlingliv, sier Trulsen.

Norges gullkvartett er klar for den store internasjonale turneringen etter fire uker på is på Snarøya. Laget har også vært en gang på is i Skottland. I år har laget sponsorer og stipend fra Olympiatoppen i ryggen, og kvartetten regner med en sesong uten minus i regnskapet.

Ett år til

- Foreløpig satser vi bare på en sesong. VM i Winnipeg i april neste år er gulroten. Det er curlingens Mekka, forteller gullvinner Flemming Davanger, som fortsatt får gå i fred på gaten selv om han var en av nasjonens helter sist vinter.

- Men nordmenn vet nå hva curling er. Det gjorde de ikke før gullmedaljene, fortsetter Davanger. Hans skip, Pål Trulsen er blitt mer kjendis etter den spennende OL-finalen i Canada.

- Ukjente personer hilser ofte på meg. Det er hyggelig, men jeg er ikke så sikker på om de vet hvem jeg er. De har vel sett ansiktet mitt på TV, sier Trulsen, som sammen med mannskapet sitt er ett av tre europeiske lag som er invitert til Continental Cup (total premiesum 1,4 millioner kroner) i Canada i begynnelsen av november. Uken før curler de i USA.

På grunn av det lange oversjøiske oppholdet kutter Trulsen ut EM i Sveits i desember.

Det er i VM det skal satses. Men også fire norske gullvinnere må kvalifisere seg for deltakelse.

NTB

SATSER FOR FULLT: Skip Pål Trulsen og Flemming Davanger satser for fullt mot VM, og i år håper de på å unngå økonomisk underskudd.