PÅ VERDENSTOPPEN: I 2006 ble Fabio Cannavaro kåret til verdens beste fotballspiller etter å ha ført Italia til VM-gull i Tyskland. Foto: Luca Bruno, AP/Scanpix
PÅ VERDENSTOPPEN: I 2006 ble Fabio Cannavaro kåret til verdens beste fotballspiller etter å ha ført Italia til VM-gull i Tyskland. Foto: Luca Bruno, AP/ScanpixVis mer

Kneskade stopper karrieren til Cannavaro

Legger opp fem år etter at han var verdens beste.

Italienske Fabio Cannavaro (37) legger fotballstøvlene på hylla.

Italias tidligere landslagskaptein tok beslutningen i dag, på dagen fem år etter at han løftet VM-pokalen etter finaleseieren over Frankrike i VM-sluttspillet i Tyskland.

Cannavaro ble kåret til verdens beste fotballspiller i 2006 av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Han er fortsatt den eneste forsvarsspilleren som har fått utmerkelsen. En kneskade han har slitt med siden ankomsten til klubben Al Ahli i Dubai setter nå en stopper for karrieren.

- Det er en trist dag ettersom fotball har vært en veldig stor del av livet mitt de siste 20 årene. Men det er ikke noe jeg kan gjøre med dette, sier midtstopperen.

37-åringen kan se tilbake på en innholdsrik karriere i klubber som Parma, Juventus, Inter og Real Madrid.

- Jeg har bestemt meg for å slutte etter en medisinsk undersøkelse i Italia i forrige uke. Legene har sagt klart ifra om at jeg ikke kan spille mer. Skader er en del av livet i idrett, men livet går videre. Alle idrettsutøvere må ta en slik avgjørelse en dag, sier Cannavaro.

Fire åre etter VM-triumfen i Tyskland var verken Italia eller Cannavaro til å kjenne igjen i fjorårets VM i Sør-Afrika. Italienerne reiste hjem fra mesterskapet etter å ha blitt slått ut i gruppespillet. Cannavaro trakk seg fra videre landslagsspill etter VM-exiten.

37-åringen skrev under på en toårsavtale med Al Ahli i juni i fjor, men rakk kun å spille 16 kamper og score to mål før han måtte si stopp i dag.

(NTB)