Kneskade stopper sesongen for Contador

Tapte sammenlagttittel til Valverde.

TUNG DAG Alberto Contador gikk i bakken og slo sitt allerede vonde kne, i tillegg tapte han sammenlagtledelsen i verdenstouren til Alejandro Valverde. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
TUNG DAG Alberto Contador gikk i bakken og slo sitt allerede vonde kne, i tillegg tapte han sammenlagtledelsen i verdenstouren til Alejandro Valverde. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

(procycling.no): Det ble slettes ingen god dag for Alberto Contador under et dramatisk Il Lombardia, søndag ettermiddag.

Spanjolen gikk ned i velt drøye 250 meter fra mål, der også Lars Petter Nordhaug, Simon Clarke, Franco Pellizotti og flere andre ryttere var involvert.

Valverde overtok ledelsen Enda verre var det at Alejandro Valverde tok andreplassen og overtok sammenlagtledelsen i verdenstouren. På forhånd håpet man på en durabelig duell mellom Contador og Valverde fram mot avslutningen i Kina.

- Etter den siste bakken satt jeg i en gruppe som jaktet ledergruppen på vei inn mot mål. I siste sving var det noen som veltet foran meg. Bakfra kom det enda flere ryttere som krasjet med meg igjen. Jeg hadde ingen mulighet til å reagere, skriver Contador i en pressemelding.

Han slo både albuen og kneet som også fikk hard medfart under Tour de France.

Ferdig for sesongen Mandag avslørte så Contador selv at han ikke er frisk nok til å delta i rittet som starter kommende helg:

- Dårlige nyheter: På trening i dag kunne jeg knapt få pedalene i bevegelse på grunn av kneet. Det betyr at jeg ikke reiser til Kina, skrev Contador på Twitter.

I stedet blir det MR-undersøkelse og en tidligere avslutning på sesongen enn først planlagt.

Det betyr også at Alejandro Valverde har vunnet årets WorldTour-ranking. Han leder med 66 poeng på Contador, og over 200 ned til Simon Gerrans på tredjeplass.

PS! Irske Dan Martin vant Il Lombardia. Les mer om rittet på www.procycling.no!