Kneskaden stopper Ndure i NM

Usikker på VM-start.

KNESKADET: Jaysuma Saidy Ndure (t.h.) sliter med en kneskade og må melde avbud til helgens NM-øvelser.
Foto: Tor Richardsen / SCANPIX .
KNESKADET: Jaysuma Saidy Ndure (t.h.) sliter med en kneskade og må melde avbud til helgens NM-øvelser. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX .Vis mer

Jaysuma Saidy Ndure skulle vært med på stafettlaget til BUL på søndagens 100 meter, men lørdag ble det klart at han står over.

- Han har vært til undersøkelser hos Lars Kolsrud på Toppidrettssenteret i dag (lørdag), og da ble det bestemt at han ikke kommer til å løpe søndagens stafett.

- Fortsatt er det altfor tidlig å si hvor alvorlig skaden er og om den kommer til å få noen konsekvenser for VM-starten hans, men han kommer til å bli fulgt opp rent medisinsk utover i kommende uke, sa sportssjef Ronny Nilsen til NTB på Lillehammer lørdag.

Det var under 100-meterløpet i DN-galan på Stockholm stadion lørdag at Ndure skadet det høyre kneet sitt midtveis i løpet. Han klarte likevel å gjennomføre og løp inn til årsbeste med 10,07 sekunder.

Amerikaneren Tyson Gay vant løpet med glimrende 9,79 sekunder.

Nilsen skrøt også voldsomt av Andreas Thorkildsen som vant en overbevisende seier i spyd.

- Thorkildsen er solid i øyeblikket, og det vitner om en voldsom styrke at han klarte å få spydet over 86 meter i den motvinden det ble kastet i fredag kveld, sa den gamle spydkasteren Ronny Nilsen.

(NTB)