KNETRØBBEL: Anders Fannemel (23) fikk en strekk i en sene under kneskåla da han landet etter sitt første hopp i verdenscuprennet i Lahti søndag, og måtte stå over i Kuopio tirsdag. Nå ser han mot de siste rennene denne sesongen, blant annet i Trondheim og Holmenkollen. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
KNETRØBBEL: Anders Fannemel (23) fikk en strekk i en sene under kneskåla da han landet etter sitt første hopp i verdenscuprennet i Lahti søndag, og måtte stå over i Kuopio tirsdag. Nå ser han mot de siste rennene denne sesongen, blant annet i Trondheim og Holmenkollen. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHEVis mer

Knetrøbbel satte Fannemel på sidelinja. Nå ser han mot revansje på hjemmebane

- Det er spesielt.

(Dagbladet): Anders Fannemel (23) fikk en strekk i en sene under kneskåla da han landet etter sitt første hopp i verdenscuprennet i Lahti søndag. Selv om han hadde vondt, hoppet han også andreomgangen, og endte på en tredjeplass etter å ha ledet etter førstehoppet.

Men Fannemel kjenner smertene i kneet, og valgte å stå over verdenscuprennet i Kuopio i kveld. Nå satser han alt på de gjenstående verdenscuprennene i Trondheim, Holmenkollen og slovenske Planica.

- Det er vondt, det er derfor jeg sto over. Å hoppe, sitte og strekke går bra, men landinga kan bli vond. Man har ikke helt kontroll i 90 kilometer i timen, og vet aldri helt hva som kan skje der, sier Fannemel til Dagbladet.

Sjanser sammenlagt Fannemel, som denne sesongen blant annet har satt en verdensrekord og blitt verdensmester for lag, medgir at det var surt å stå på sidelinjen i kveld, spesielt da det bare ble gjennomført èn omgang av rennet.

Etter å ha stått over det rennet, er Fannemel på en fjerdeplass og 250 poeng bak verdenscupleder Stefan Kraft sammenlagt. Han har fortsatt en sjanse til å kjempe om en pallplass i det sammendraget, men mer lysende ser det ut for skiflygningscupen sammenlagt.

- Jeg håper først og fremst å være med og kjempe om pallplasseringer i alle renna, så tar jeg sammenlagt som en bonus. Det hadde vært kult å vært med og kjempet om en pallplassering der. Jeg har sagt jeg vil kjempe om sammenlagtseieren i Planica, i skiflygning, sier Fannemel til Dagbladet.

Der ligger Fannemel på en tredjeplass, med 90 poeng opp til ledende Severin Freund.

Gleder seg til Trondheim og Kollen Nå gleder han seg til å få gjennomført sesongen, og spesielt rennene i Trondheim og Holmenkollen.

- Det har jeg gledet meg til siden i fjor. Jeg hoppet litt dårlig der da, og det er i tillegg på norsk jord. Det er spesielt. Det er nest siste helga i år, og jeg begynner å bli klar for å avslutte sesongen. Da er det bare å klinke til, sier en offensiv Fannemel.

- Hva gjør du nå for å forberede deg til de gjenstående rennene?

- Nå får jeg en fridag uten hopping i morgen som passer veldig bra, også må jeg trene opp og aktivere kneet mest mulig. Det er lite jeg får gjort på så kort tid. Hvis man har smerter en plass så er man mer utsatt for å ta det rundt, og som kollapse lettere. Det prøver jeg å unngå.