König Fjørtoft

100 frankfurtere. 1000 liter eplevin. 2800 kilometer. Ett mål: Jan Åge Fjørtoft.

Det er turarrangør Rainer Kaufmann (39) som har laget supporterskjortene med den megetsigende ryggtavla. Han leder de drøyt 100 Eintracht Frankfurttilhengerne som har tatt den lange bussturen til Norge for å hylle Jan Åge Fjørtoft.

- En gang var jeg på ferie sammen med familien min. Det skjedde ikke stort. Jeg drar mye heller på fotballtur. Vi elsker å se fotball og vi digger øl, sier Rainer Kaufmann til Dagbladet. Hjemme i Tyskland sitter ekskona og tar hånd om deres åtte år gamle datter.

Stor sterne

Ingen tvil om at Jan Åge Fjørtoft har ei diger stjerne hos Frankfurt-fansen.

- To ganger har han reddet oss fra nedrykk. Men Jan Åge har også knyttet sterke bånd til fansen på grunn av sin væremåte. Han er stor i kjeften og en utrolig dyktig historieforteller, sier Frankfurtsupporteren.

Men for at Jan Åge ikke skal bli for høy på pæra:

- Det er ikke bare på grunn av Fjørtoft vi tok turen. Eintracht Frankfurt har ikke kvalifisert seg for Europacup-spill på noen år nå, så vi var skikkelig sugne på en fotballtur, sier Kaufmann som livnærer seg av å lage og selge supporterutstyr for den tyske klubben.

Men at Jan Åge på Stabæk-benken var vel verdt 23 timer i buss og 2-3000 kroner er ikke Kaufmann det minste i tvil om.

- Vi var litt overasket over at han sitter på benken, men det gjorde han jo i Frankfurt også. Men når Fjørtoft først kommer inn, gir han alt. Det gjør han alltid, sier Rainer Kaufmann.

Laget stemning

Et som regel forsiktig Berget det blaa kan ta stor lærdom av Frankfurtsupporterne. På kampen i går gikk det i ett med høylytte kamprop. De hadde lært seg «Stabæk, Stabæk» som runget taktfast i tyske røster. Og de buet på Rosenborg, snudde seg mot RBK-tilhengerne og ba dem pelle seg hjem da Stabæk satte inn 1-0 rett før sidebytte. Og etter bare fem minutter begynte de å mase etter helten. Hver gang en Stabæk-spiller lå nede etter stygg RBK-behandling, henvendte de seg til Stabæk-benken:

«Fjørtoft må inn» og «Uten Fjørtoft er vi helst ikke her». Da Fjørtoft endelig kom inn på et stykke ut i andreomgang var kvelden nærmest fullbrakt for tyskerne. Men likevel: Frankfurtsupporterne var mye lyd, men lite bråk. De hadde drukket seg godt opp før kampen, men kom til Nadderud for å ha det hyggelig.

- Vi tar avstand fra Hooligans. Når vi drar til utlandet, er det fordi vi digger fotball, sier Rainer Kaufmann. Og når laget deres hjemme i Tyskland ikke er gode nok for spill i Europa, er Frankfurtsupporterne nærmest altetende.

- Nå drar vi til Sverige og ser Helsingborg før vi drar hjem igjen. I bussen er det nok av øl, sier Kaufmann til Dagbladet.

<B>BLÅ JUBEL FOR FJØRTOFT:</B> Både de tyske og norske supporterne hyllet Jan Åge Fjørtoft da han seint i går kveld ankom Onkel Blå. Selv lovte helten å komme til Frankfurt så fort den norske serien var ferdigspilt.
JUBELDAGEN:</B> Supporterne fra Frankfurt kom, jublet og vant. I tillegg fikk de full valuta for feriepengene da Fjørtoft slapp til på banen i andre omgang.