König Fjørtoft

100 frankfurtere. 1000 liter eplevin. 2800 kilometer. Ett mål: Jan Åge Fjørtoft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er turarrangør Rainer Kaufmann (39) som har laget supporterskjortene med den megetsigende ryggtavla. Han leder de drøyt 100 Eintracht Frankfurttilhengerne som har tatt den lange bussturen til Norge for å hylle Jan Åge Fjørtoft.

- En gang var jeg på ferie sammen med familien min. Det skjedde ikke stort. Jeg drar mye heller på fotballtur. Vi elsker å se fotball og vi digger øl, sier Rainer Kaufmann til Dagbladet. Hjemme i Tyskland sitter ekskona og tar hånd om deres åtte år gamle datter.

Stor sterne

Ingen tvil om at Jan Åge Fjørtoft har ei diger stjerne hos Frankfurt-fansen.

- To ganger har han reddet oss fra nedrykk. Men Jan Åge har også knyttet sterke bånd til fansen på grunn av sin væremåte. Han er stor i kjeften og en utrolig dyktig historieforteller, sier Frankfurtsupporteren.

Men for at Jan Åge ikke skal bli for høy på pæra:

- Det er ikke bare på grunn av Fjørtoft vi tok turen. Eintracht Frankfurt har ikke kvalifisert seg for Europacup-spill på noen år nå, så vi var skikkelig sugne på en fotballtur, sier Kaufmann som livnærer seg av å lage og selge supporterutstyr for den tyske klubben.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer