Eliteserien

Kniven på strupen etter «parodikamp»

Viking rykket opp på medaljeplass etter seier mot Brann på bortebane i øsende regn i Bergen. Brannspillerne derimot, er farlig nær nedrykksplass.

ØSENDE REGN: Det var vanskelige forhold som møtte spillerne i Bergen, da Viking gjestet Brann i den 24.runden i eliteserien torsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB
ØSENDE REGN: Det var vanskelige forhold som møtte spillerne i Bergen, da Viking gjestet Brann i den 24.runden i eliteserien torsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brann - Viking, 0 - 2 (0-2)

- Det er jo en parodi, det er jo det, sa Brann-trener Eirik Horneland om spilleforholdene til Discovery.

Regn til tross. Viking øynet tidlig håpet om topp tre plassering i eliteserien da Sebastian Sebulonsen var på rett sted, til rett tid, og satte kampens eneste mål i første omgang. Noe som førte til at Brann, på sin side, spilte videre med kniven på strupen.

Og på mange måter vekket Brann-fansen til da Bård Finne var nære ved etter timen spilt, men mislyktes med forsøket.

Det ville seg ikke for et hjemmelag som skapte lite. For like etter doblet Vikings Kevin Kabran ledelsen etter en målgivende pasning fra Zlatko Tripic.

– Fantastisk. Det var ikke mye fotball der ute, men vi håndterte det bra. En god seier for oss, sa Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til Discovery etter kampen.

Etter torsdagens seier mot Brann passerte Viking trønderklubben Rosenborg på tabellen. Dermed ligger de tre poeng bak Molde på en andreplass. Mens de ligger sju poeng bak tabellleder Bodø/Glimt.

Brann ligger på en 14.plass, med lik poengdeling som både Mjøndalen og Stabæk.

Vanskelige forhold

I øsende regn på hjemmebane kjempet bergenserne likevel iherdisk for poengene, de så sårt trenger. Imidlertid uten værgudene på sin side.

For etter halvveis ut i første omgang sa fjerdedommer Kai Erik Steen til Discovery at forholdene ble vurdert fortløpende, for videre spill.

Det var likevel Viking som tok ledelsen på bortebane. Men Brann vartet opp med en kjempesjanse etter halvtimen spilt, da Finne taklet seg fri før han satte ballen mot målet. Ballen havnet imidlertid i hendene på Østbø i mål.

Brann var nær scoring igjen da det gjenstod bare minuttene før pause.

Men ballen, som fant veien gjennom hele feltet, havnet til slutt hos Heggebø og Taylor. Sistnevnte lyktes ikke med å få foten på ballen, og målet hjemmelaget trengte, uteble.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer