Kniven på strupen

Kristine Stavås Skistad (22) er blant dem så må prestere den neste uka for at OL-håpet skal leve. Selv har hun et annet syn på situasjonen og framtida.

TILBAKE: Kristine Stavås Skistad tok seg til sprint-kvartfinalen på Lillehammer forrige helg. Foto: Bjørn Langsem
TILBAKE: Kristine Stavås Skistad tok seg til sprint-kvartfinalen på Lillehammer forrige helg. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): Etter to veldig tunge år tok Kristine Stavås Skistad noen drastiske grep før årets sesong, og det gjør at hun føler seg trygg igjen.

Det har også gitt uttelling.

Forrige helg gikk Skistad verdenscupsprint på Lillehammer og nå er hun i sveitsiske Davos, klar for morgendagens sprint i fristil.

Dagbladet møter henne utenfor Alpengold hotell, gullegget som glorer over den sveitsiske fjellbyen.

- Jeg har det fint. Det er morsomt å være tilbake her. Det betyr mye at det begynner å gå riktig vei igjen, sier 22-åringen til Dagbladet.

I LANDSLAGSVARMEN: Og det fører til at Kristine Stavås Skistad må ut i kulden for å gjøre intervjuer. Foto: Kristoffer Løkås
I LANDSLAGSVARMEN: Og det fører til at Kristine Stavås Skistad må ut i kulden for å gjøre intervjuer. Foto: Kristoffer Løkås Vis mer

Kniven på strupen

De neste ukene blir tveegget for Konnerud-løperen. Hun vet det tar tid å finne tilbake godformen etter å ha slitt lenge, samtidig må hun og mange andre av sprinterne prestere hvis OL-drømmen skal leve videre.

- Jeg må være tålmodig. Jeg har vært flink så langt, men nå begynner jeg å bli utålmodig, sier sprinteren.

I helga er det fristilsprint i Davos lørdag. Neste helg venter at ren sprinthelg i tyske Dresden. OL-klokka tikker fort.

- Jeg var ikke helt fornøyd etter Lillehammer, men det går i riktig retning. Jeg vet at jeg må gå fort i Davos, men så får vi se da.

Stavås Skistad er langt fra alene om å måtte prestere i den nærmeste tida. Ane Appelkvist Stenseth og Mathilde Skjærdalen Myhrvold er også blant sprinterne som bør vise fram gode resultater fort.

SVENSK AFTEN: Intervjuet med Anna Dyvik tar en uventet vending, Maja Dahlqvist og Frida Karlsson «terger» Therese Johaug og de svenske jentene vet å overraske sin nye superstjerne. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Det som gjør årets OL-uttak ekstra spesielt er at Norge bare får sende åtte kvinner og menn til de seks øvelsene. Det gjør at det neppe blir plass til mange rene sprintere. På kvinnesiden kan det riktignok være flere med tanke på at både Therese Johaug, Helene Marie Fossesholm og Heidi Weng fort går alle distanserennene.

De to første sprintrennene er blitt vunnet av svenske Maja Dahlqvist. Maiken Caspersen Falla og Tiril Udnes Weng var på pallen i hvert sitt renn, men Skistad håper at de norske kvinnene kan gi Dahlqvist og de andre kvinnene mer kamp framover:

- Sverige herjer med oss, og det er utrolig kjedelig å se. Det er ikke noe gøy.

Langt perspektiv

Også Stavås Skistad vet at hun må levere for å pakke snippsekken til Beijing, til tross for at hun altså har fokus også lengre fram i tid.

Konnerud-løperen vet at kroppen trenger tid og håper at hun kan finne igjen at toppform over tid. Samtidig så oser konkurranseinstinktet.

Det fikk vi også se forrige helg, da Stavås Skistad valgte en lynrask exit gjennom pressesonen, uten å si et ord til media etter at hun røyk ut av kvartfinalen på sprinten:

- Jeg blir skuffet over meg selv til tider, og da er det kanskje beste å være for seg selv, sier hun lurt.

  • Se super-G for kvinner (10.25), sprintprolog (11.30) og sprintfinaler (14.00) på TV 2 og TV 2 Play lørdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer