Kniver med kjæresten når Norge møter Danmark

Men når danskene møter Kypros i kveld får de støtte fra Cathrine Larsåsen.

STAVHÅPET: Cathrine Larsåsen er den eneste norske stavhopperen som gjør seg bemerket internasjonalt. Når forbereder hun seg til neste sesong. Foto: Canpix
STAVHÅPET: Cathrine Larsåsen er den eneste norske stavhopperen som gjør seg bemerket internasjonalt. Når forbereder hun seg til neste sesong. Foto: CanpixVis mer

||| VIPPETANGEN (Dagbladet.no): Det siste året har stavhopper Cathrine Larsåsen (23) hatt en flott utvikling.

I EM i Barcelona satt hun ny norsk rekord for 12. gang de siste fire åra, da hun gikk over 4,35 meter.

Denne uka var hun på Norgesbesøk fra basen i København for å lære opp ansatte fra hovedsponsoren DFDS til å gjøre arbeidsdagen ved PC-en enklere med noen lette øvelser.

Eller rettere sagt, lette for henne, men ganske vanskelige for de som ikke trener hver dag.

— Jeg trener jo ofte på Toppidrettssenteret, og er vant til å se utøvere som klarer disse øvelsene ganske greit. Det betyr ikke at de som har litt problemer med dem er i dårlig form, sier hun til Dagbladet etter økta i tollhallen til DFDS.

— Fortsatt veldig norsk

Til daglig bor hun altså i København, og med dansk kjæreste blir det mye fotball i disse dager når Norge og Danmark kniver om EM-plass i Polen og Ukraina.

Tirsdag kveld møter danskene Kypros, som Norge slo 2—1 på ferieøya fredag.

— Det skulle jeg jo fått med meg, men jeg reiser først tilbake i morgen, sier hun.

Hadde hun vært i sitt andre hjemland ville lengdehopperen Morten Jensen, som hun er sammen med, fått støtte mot kypriotene. Men når Norge står på motsatt side er saken en ganske annen.

— Da kniver vi litt på hjemmebane, det må jeg innrømme. Jeg heier på Danmark når de ikke spiller mot Norge, men gjør de det er jeg veldig norsk. Jeg kan fort bli litt sarkastisk da, ja, sier stavhopperen med et smil.

På topp om seks år

Akkurat nå er Larsåsen i gang med treninga som skal legge grunnlaget for neste sesong. Det betyr mye hardt arbeid.

— Det går i mye intervalltrening, mye tung styrke og beinstyrke med tung belastning. Mye flere tunge enn lette øvelser, sier hun.

Og neste sesong er en med flere høydepunkter å jobbe mot.

— Det er innendørs-EM allerede i mars, og så er det utendørs VM (i august, red.anm.).

Framgangene har vært store for Larsåsen, men selv om hun er Norges suverent beste utøver i sin gren er hun fortsatt ikke et medaljehåp.

— Nei, det er ikke realistisk. EM er som OL eller VM siden de beste stavhopperne er europeiske. Det er ikke som å være en sprinter. Jeg vil være i en finale i 2012, og i 2016 bør være optimalt aldersmessig, sier hun.