Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knivstikking, dartpilkasting og storming av banen

- Det var som en krigssone, sier øyenvitne.

STORMET BANEN: West Hams Jack Collison prøver å få supporterne til å forlate banen, etter at de løp inn for å feire utlikningsmålet til Hammers. Foto: REUTERS
STORMET BANEN: West Hams Jack Collison prøver å få supporterne til å forlate banen, etter at de løp inn for å feire utlikningsmålet til Hammers. Foto: REUTERS Vis mer

(Dagbladet.no) West Ham - Millwall 3-1. Det er noen kamper som gjør at varsellampene lyser hos britisk politi. Oppgjørene mellom West Ham og Millwall er blant disse.

De to London-klubbene møtes ikke så ofte, siden Millwall har slitt nedover i divisjonssystemet - men i kveld barket de sammen i ligacupens andre runde. Spillerne på banen og supporterne i gatene.

Det har vært bråk flere steder rundt Upton Park, og flere hundre personer var ifølge britiske medier involvert i sammenstøtene.

Også inne på stadion var det ved flere ganger uroligheter og supporterne stormet banen ved to anledninger. Den siste gangen løp spillerne inn i garderoben for å komme seg unna.

- Planlagt bråk
Ifølge BBC ble en mann (44) knivstukket i brystet før kampen. Han er kjørt til sykehus, og tilstanden hans er stabil.

- Det kan virke som bråket har vært planlagt, sier en talsmann for Metropolitan Police ifølge Press Association.

Politiet stengte Upton Park-stasjonen og en rekke personer er arrestert. Bråket startet nesten tre timer før kampstart og pågikk et godt stykke inn i kampen - og det blir sikkert uroligheter i natt også.

Øyenvitnet Ben Newton sier til BBC at hans far ble tatt hånd om av ambulansepersonell etter at han fikk ei dartpil i hodet.

- Det var som en krigssone utenfor stadion, det var var slåssing overalt, forteller en Millwall-supporter.

Foto: REUTERS
Foto: REUTERS Vis mer

Guardian skriver at en gjeng supportere angrep en pub i nærheten av stadion og at de blant annet kastet mursteiner gjennom vinduene.

- Bråket startet utenfor undergrunnstasjonen 500 meter fra banen. Det var mellom 500 og 1000 politifolk der, men Millwall-fansen klarte å bryte seg gjennom dem og dele seg opp. Supporterne har kastet flasker og murstein og det har også vært bråk inne på stadion, sier BBC-reporter Ben Jacobs fra Upton Park.

Stormet banen
Millwall ledet lenge 1-0, etter en scoring av Neil Harris, men tre minutter før full tid utliknet Junior Stanislas. Dette førte til at supportere stormet banen. Stanislas sendte hjemmelaget i føringen på en straffe åtte minutter inn i første ekstraomgang og nok en gang stormet fansen banen.

Denne gangen løp spillerne inn i garderobene for å komme seg unna og det tok vaktene og politiet seks minutter å få de rundt 50 personene bort fra gresset.

Zavon Hines trygget Hammers-seieren to minutter etter.

John Whittingham bor i nærheten av banen og han ble øyenvitne til bråket.

- Folk kastet mursteiner, men jeg aner ikke hvor de fikk tak i dem. Det ble også tent små bål, sier han til The Guardian.

STYGGE SCENER: Episodene inne på og utenfor Upton Park kommer helt sikkert til å få etterspill. Foto: REUTERS
STYGGE SCENER: Episodene inne på og utenfor Upton Park kommer helt sikkert til å få etterspill. Foto: REUTERS Vis mer

Rivaliseringen mellom West Ham- og Millwall-fansen ble i 2005 filmatisert i «Green Street Hooligans», hvor Elijah Wood spilte hovedrollen.

Gamst-scoring
Alle Premier League-lagene som spilte i kveld kom seg helskinnet gjennom oppgjørene.

Morten Gamst Pedersen sendte en corner rett i da Blackburn slo Gillingham 3-1. Gillinghams Simeon Jackson hadde nettopp redusert til 1-2 på et straffespark da Gamsten slo corner fra høyrekanten. Den innoverskrudde ballen gikk helt inn i nettmaskene, skriver NTB.

Dermed drepte nordmannen den lille spenningen som ble skapt av Jacksons redusering. Like etter hadde Pedersen også en stor mulighet med en volley som gikk like til side for mål.

Scoringer av David Dunn og David Hoilett hadde ga Blackburn 2-0-ledelse i kampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling