Knock-out fra Northug & co.

Klart mest likte idrett i Norge. Fotballen faller som en stein.

MEST POPULÆR: Petter Northugs VM-innsats har unektelig vært med på å heve norsk langrenns popularitet ytterligere. Idretten er nå den klart mest likte i Norge. Foto: Bjørn Langsem
MEST POPULÆR: Petter Northugs VM-innsats har unektelig vært med på å heve norsk langrenns popularitet ytterligere. Idretten er nå den klart mest likte i Norge. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sponsor Insight måler fortløpende populariteten til de forskjellige idrettsgrenene i Norge. Langrenn har toppet barometeret hvert eneste kvartal de siste årene. Det gjør de fortsatt - men nå i ensom majestet.

Tidligere har langrennsløperne fått hard konkurranse av skiskytterne på popularitetstoppen, men etter årets sesong - VM-festen i Falun inkludert - har Johaug, Bjørgen, Northug og resten av langrennsløperne rykket til seg ei solid luke.

Mens det før vinterseongen startet skilte kun to prosent mellom langrenn og skiskyting i popularitet, er avstanden nå økt til sju prosent. 58 prosent oppgir at de er interessert i å følge med på langrenn. Tallet for skiskyting har falt fra 55 til 51 prosent. 

Det er tall som selvsagt gleder Bernt Halvard Olderskog, kommersiell leder av langrennssatsingen i Skforbundet.

- Vår markedsstrategi er å nå ut til folket og være en viktig del av den norske folkesjela i et evighetsperspektiv. Da må vi være strategiske i det aller meste av aktiviteter.

- Vi er ydmyke når vi nå ser hvilken posisjon vi har. Det skal arbeides hardt og klokt for å beholde denne posisjonen, sier Olderskog til Dagbladet. - Slike målinger bruker vi svært bevist. Vi lever av at folk er interessert i sporten vår og at våre kunder får igjen for sine investeringer, legger han til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer