Knock var nok for Lennox Lewis

Ukjente Hasim Rahman (28) sendte verdensmester Lennox Lewis rett i gulvet i femte runde, og en av boksehistoriens største sensasjoner var et faktum.

Det var et lykketreff av de sjeldne som avgjorde kampen: Lennox Lewis var ukonsentrert i et millisekund, og det var mer enn nok for amerikaneren Hasim Rahman. En voldsom høyre hook slapp gjennom guarden til Lewis, som gikk rett i canvasen.

Største siden 1990

Ekspertene regner Rahmans seier som den største overraskelsen i profesjonell tungvektsboksing siden James «Buster» Douglas slo Mike Tyson knock-out i 1990.

- Jeg fortalte hele verden at jeg kunne klare dette. Jeg fikk inn ett slag - ett slag, sa den overlykkelige mesteren til BBC etter kampen, som gikk nær Brakpan i Sør-Afrika.

En vantro Lennox Lewis snakket om omkamp så fort han fikk summet seg.

- Jeg kan ikke fatte og begripe at dette skjedde, men slik er likevel boksesporten. Du blir truffet av et slag, og du går ned. Omkampen skal arrangeres så fort som mulig, sier Lewis. Og han kan få rett. For om Lewis selv var selvsikkerheten selv i forkant av kampen, hadde faktisk manageren hans tatt høyde for et tap: Omkampen er nemlig allerede kontraktfestet.

Rahman vurderer likevel å møte Tyson først. Ikke minst fordi det kan innbringe svært mye penger.

- Men Lewis ga meg denne muligheten, så det er rettferdig å gi ham en omkamp, sa 28-åringen, som nå kan smykke seg med to verdensmestertitler i to forbund, IBF og WBC.

Runde for runde

  • Rahman viste fra første stund at han ikke fryktet Lewis. Briten viste på sin side at han hadde stor respekt for Rahmans høyre, men vant likevel runden med knapp margin.
  • Lewis startet andre runde med noen elegante kombinasjoner for galleriet. En upper-cut syntes å ryste Rahman. Ny runde til Lewis.
  • Gode treff fra Lewis, men Rahman kom sterkt tilbake mot slutten av runde. Lewis var tydelig sliten da gongongen gikk. Jevn runde.
  • I fjerde runde snudde Rahman kampen, og kontrollerte Lewis med sin venstre jab.
  • Femte runde begynte som den fjerde sluttet, Lewis måtte tidlig ta imot en hard høyre, og ble jaget inn i et hjørne av Rahman. Lewis avverget en lang slagserie, men hadde kjeven på helt feil sted til helt feil tid da Rahmans kanonhøyre avsluttet kampen.

Dette var Lewis' andre tap på 40 kamper. Rahman har tapt to ganger på 35 kamper.

<B>KNALLTREFF:</B> Hasham Rahman, til høyre, har nettopp truffet Lennox Lewis med sin livsfarlige høyre. Etter denne fulltrefferen fulgte en lang slagserie som Lewis klarte å verge seg mot, før Rahmans andre fulltreffer ga Rahman en uhyre overraskende seier.