Knockout: - Hadde jeg ikke sett for meg

Hans Christer Holund vant, mens Martin Johnsrud Sundby brøt på Beitostølen søndag.

SEIRET: Hans Christer Holund var i en egen klasse, Foto: Bjørn Langsem
SEIRET: Hans Christer Holund var i en egen klasse, Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Som dagen før, var det to overraskelser som truet de etablerte landslagsløperne i åpningshelgen på Beitostølen.

Under søndagens 15 kilometer fri, var det Harald Østberg Amundsen og Jon Rolf Skamo Hope som ble de store utfordrerne til seieren.

Men bak dampet kapasitetsløperen Hans Christer Holund. Han spiste sekunder underveis, og ledet plutselig mye med bare 2,5 kilometer igjen. Det var en ledelse han beholdt helt inn.

Holund vant foran Harald Østberg Amundsen (+21,20), Sjur Røthe (+32) og Jon Rolf Skamo Hope (+39,30).

- Det var gøy, det er gøy å gå gode skirenn, sier Holund til Dagbladet etterpå.

- Når jeg går skirenn, så går jeg for å kjempe om seieren, men at det skulle være så bra allerede nå, hadde jeg kanskje ikke sett for meg, sier han videre.

15 kilometer fri teknikk

1) Hans Christer Holund, Lyn 32.36.20, 2) Harald Østberg Amundsen, Asker 0.21,2 min. bak, 3) Sjur Røthe, Voss 0.32,0, 4) Jon Rolf Hope, Hyen 0.39,3, 5) Chris Jespersen, Strindheim 0.43,1, 6) Ole Jørgen Bruvoll, Lierne 0.44,0, 7) Martin Løwstrøm Nyenget, Lillehammer 0.46,2, 8) Håvard Moseby, Kjelsås 0.55,2, 9) Didrik Tønseth, Byåsen 1.03,9, 10) Andrew Musgrave, Røa 1.07,2 (NTB)

- Jeg føler at jeg øker farten, og klarer å holde den farten. De fleste åpner nok litt for hardt, så går det saktere og saktere. Jeg føler meg pigg for tida, da funker det bra, sier Holund til NRK.

Imponerte

Harald Østberg Amundsen leverte et solid løp og ble nummer to, litt mer enn 21 sekunder bak vinneren. Dagen før ble han 29 på 15 kilometer klassisk.

- Hvis du ser på resultatlistene fra i går, så skjønner du at dette er en opptur ja, sier Østberg Amundsen til Dagbladet.

- Etter i går så var jeg kanskje litt nede og håpet å gå litt bedre i dag, men jeg har følt og vist på trening at jeg har dette inne, så det var digg å få det ut i første skøyterennet for sesongen, sier han videre.

Han åpnet knallhardt og NRK-kommentatorene spurte seg om han åpnet for hardt.

- Jeg følte det var slik jeg måtte løse løpet, jeg følte egentlig ikke at jeg åpnet for hardt, at jeg disponerte løpet bra, så jeg er godt fornøyd med det, sier Amundsen.

Ryggproblemer

Martin Johnsrud Sundby hadde en ny, skuffende dag i sporet, og bestemte seg for å bryte underveis. Det betyr at han mest sannsynlig ikke får gå verdenscup i Ruka neste helg.

- Det er utrolig frustrerende, og det er det samme problemet som er vedvarende. Det er mye følelser rundt dette, jeg kjenner jeg har mye å gå med, men jeg klarer ikke å ta i. Det er ryggen som sier stopp.

LANGT NEDE: Martin Johnsrud Sundby frykter at en ryggskade kan sette en stopper for VM-drømmen. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Jeg var virkelig forbanna i går, jeg ville ikke prate med noen. Dette kan potensielt knekke de beste drømmene jeg går med denne sesongen. Jeg må bare bruke den tiden jeg har og se hva jeg får ut av sesongen, sier Sundby til Dagbladet.

Lørdag ble han nummer 40 i favorittdistansen 15 kilometer klassisk.

- FORBANNA: Martin Johnsrud Sunby slet på 10 kilometer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- FORBANNA: Martin Johnsrud Sunby slet på 10 kilometer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Kan dette gjøre at du må vurdere ikke bare sesongen, men framtida som skiløper?

- Hvis dette ikke løser seg, så må jeg det. Det ligger i bakhodet. Jeg må bruke tida.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer