Knockout fra Big Phil

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

LISBOA, Dagbladet: Big Phil Scolari vant trenerkampen mot Sven Göran Eriksson på rene slag. Fra England savner vi bare Wayne Rooney.

Straffedrama i Lisboa. Portugals største fotballspiller Eusebio vred seg i stolen. Den trange dressen ble enda strammere. Han må ha revet i stykker de midterste knappene idet David Beckham bommet på den første straffen for England.

De nederste gikk da Rui Costa skjøt ballen vekk i lufta på motsatt side. Og de øverste da keeper Ricardo sendte Portugal til kvartfinalen.

DA HADDE

Eusebio allerede reist seg fra det røde plastikksetet, danset noen steg og manet Darius Vassels straffe rett før humpende løst i høyre hjørne.

Og så skjøt Ricardo.

Høyere opp kommer ikke en nasjon på et eneste spark.

Gamle Eusebio er ikke lenger Portugals største fotballnavn. Trener Big Phil Scolari har vokst seg opp på siden.

DET VAR

Scolari som sendte hele landet i angrep for å ta igjen Englands heldige ledelse; det var han som hentet den slitte fotballhelten Rui Costa ned fra Pepsireklamene og inn på banen, og det var han som skapte en av de villeste fotballkampene jeg har sett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer