Knockout skal gi EM-kamp

Proffbokser Rune Lillebuen (30) satser på at oppsiktsvekkende knockouter skal gi ham en kamp om EM-tittelen i løpet av to år.

Av sine fem proffkamper har tungvekteren på 106 kilo vunnet fire på knock-out.

Fredag går han for en ny knockout når han møter amerikaneren Bobby McGraw i København i Danmark - en kar som har tapt to av sine fire proffkamper.

Ved å befeste Lillebuens ry som knockoutmaskin er trener Erik Nilsen overbevist om at veien til en tittelkamp blir langt kortere.

- Indirekte går jeg alltid for knockout. Det er også de seirene som smaker best, og er den eneste måten du kan være 100 prosent sikker på at du vinner, sier Rune Lillebuen - som sjøl kun har vært i kanvasen én gang, for sju år siden.

Lovet tittelkamp

Trener Erik Nilsen tror Lillebuen vil bli en het utfordrerkandidat om han vinner 10- 12 kamper til på overbevisende måte.

- Manager Mogens Palle har klare planer om å skaffe oss en tittelkamp. Så er det opp til oss å gjøre jobben for å komme dit, sier Nilsen.

Så langt er inntektene fra boksingen i knappeste laget for en mann som har valgt å være fulltidsbokser de siste sju årene.

Ofte kamper

- Jeg har levd litt på lån de siste åra. Forhåpentlig vil kampene komme tettere framover. Iallfall hvis jeg fortsatt klarer å gjøre dem så korte som mulig, og samtidig slipper unna tøffe smeller sjøl, sier Rune Lillebuen.

Boksere med imponerende knockout-statistikk er også enklere å selge til tittelkamper.

HÅPER: Rune Lillebuen satser på tunge treff og EM-kamp. - Indirekte går jeg alltid for knockout, sier Lillebuen.