Knockoutnemnda går i protest mot regjeringens vedtak

Knockoutnemnda har nedlagt sine verv, ifølge VG. Nemnda gjør dette i protest mot de nye reglene som tilrettelegger for proffboksing i Norge.

FÅR BOKSE I NORGE: Cecilie Brækhus går i ringen i Oslo Spektrum neste måned. Foto: Scanpix
FÅR BOKSE I NORGE: Cecilie Brækhus går i ringen i Oslo Spektrum neste måned. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Medlemmene i godkjenningsnemnda for organisert kampaktivitet som tillater knockout, også kalt knockoutnemnda, fratrer sine verv, skriver VG lørdag.

I et brev avisen har fått tilgang til, skriver nemndas medlemmer at de «ikke finner det mulig å fortsette i sine verv så lenge knockout-forskriften ikke bidrar til å ivareta utøvers sikkerhet på en bedre måte».

16. september vedtok regjeringen fredag de varslede endringene i knockoutforskriftene i boksing. Det betyr blant annet at maksimalt tillatt kamplengde økes fra 12 til 34 minutter og at aldersgrensen heves fra 34 til 40 år. Det gjør at Cecilie Brækhus kan bokse en normal proffkamp under «The Homecoming» i Oslo 1. oktober.

Knockoutnemnda viser i sitt brev til sitt høringssvar om de nye reglene.

– Nemnda mener at endringen i knockoutforskriften langt på vei tilsidesetter det formål knockout-loven var satt til å oppfylle, heter det i brevet, ifølge VG. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer