Knoll og Totti

Italias Christian Vieri og Francesco Totti sørget for at det sto 2-0 før det var spilt en halvtime mot Ecuador. Da var jobben gjort.

Det var ventet at Ecuadors VM-debut skulle bli tøff. Og tre ganger verdensmester og gullfavoritt Italia inviterte ikke søramerikanerne inn i kampen før det var for sent.

Allerede etter sju minutter viste Francesco Totti og Christian Vieri at de er et spisspar å satse på i dette VM.

Totti gjorde godt forarbeid og Vieri godt avslutterarbeid. 1-0!

Tjue minutter seinere gjorde Vieri det meste på egen hånd. Italia-spissen løp på et langt oppspill, dyttet bort en Ecuador-forsvarer før han satte ballen i mål.

Da var egentlig italienerne godt fornøyd. Og den siste timen var Ecuador med i kampen, men mot et bunnsolid italiensk forsvar skapte de egentlig ingenting før Agustin Delgado sto alene med Italias keeper Gianluigi Buffon i det 90. spilleminutt. Da viste Buffon at de har verdensklassespiller i begge ender av banen.

- Vi spilte en god kamp og scoret to mål. Hele laget spilte bra, ikke bare meg, sier tomålsscorer Christian Vieri.

Vieri scoret fem mål på fem VM-kamper i 1998. I dag viste han at han vil kjempe om toppscorertittelen også i dette verdensmesterskapet.

- Vi tok ledelsen med en gang, og da ble alt lettere. Ting gikk bra i dag, sier Italia-sjef Giovanni Trapattoni.

Alessandro Del Piero fikk de siste 16 minuttene som innbytter for Totti, men Del Piero gikk målløs av banen i sin 50. landskamp.

Ecuador tapte i VM-debuten, men verken spillere eller trenere var altfor deprimerte etterpå.

- Det var en vanskelig kamp, det er en tøff debut når du møter Italia. Spillerne var nervøse, men vi spilte bra i 2. omgang. Vi fortjente selvfølgelig ikke å vinne, sier trener Dario Gomez.

Dagbladet.no fulgte kampen direkte her!

SPISSHELTER:</B> Christian Vieri og Francesco Totti leverte varene på topp. Foto: SCANPIX/AP