Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bakrommet takker for følget fra 1999 og fram til nå (vi sees igjen):

Knotta først og takk for sist

Dette er en artikkel for de eldste pasientene som mener fotballen og politikken var bedre før og som hater elsparkesykler, DT og som ikke skjønner noe som helst av noe mer … pluss nettet da og et par ting til.

HEDERSFOLK: I Bakrommet tar litt av æren for at det ble VM-bok i 2014 sammen med den noble ballkollega, Morten Pedersen, beste Dag Solstad og takk for alt det du gjorde gode Jon Michelet. Bildet er fra en viktig treningsleir på Bristol. Bar. Oslo. Foto: Tom Stalsberg
HEDERSFOLK: I Bakrommet tar litt av æren for at det ble VM-bok i 2014 sammen med den noble ballkollega, Morten Pedersen, beste Dag Solstad og takk for alt det du gjorde gode Jon Michelet. Bildet er fra en viktig treningsleir på Bristol. Bar. Oslo. Foto: Tom Stalsberg Vis mer

I Bakrommet har vært lagt ned før, men dukket opp igjen. Nå er det slutt (igjen). Hvor lenge vi har tøvet med de faste vokalknottene først, det er høyst usikkert. Forløperen til fotballens svar på Boris OMG Johnson var spalta «I rommet».

Den skriver seg fra ei romjul da fem fra sporten i godeste papir-Dagbladet reiste over til London, bodde sammen og bestemte oss for å veggdekke avisa med engelsk fotball. Vi skulle slå VG. Sånn var det før snart 30 år siden.

I Rommet dro blant annet Brentford, en rask pint og spasertur unna South Ealing der vi campet og ba til Kong Fotball i avisas flotte leilighet, rett ved siden av fotograf, mister Keit Hammett – Hamlet blant venner som tar seg en filtersigarett. Lavere divisjoner: I love Uavgjort. Midtuke, regn og frost. Pub, burger og rock. Lavere refreng. Lavere divisjoner, høy moral eller omvendt. Fotball er livets offside. Nok nå.

I Bakrommet kom ordentlig i gang for nesten nøyaktig 20 år siden. Da med jobb som UK-korrespondent, base i London. Her var vi i tre fabelaktige år. Det ble mye fotball.

Og, for å få ut sjelens røde kort, etter å ha hørt hva bortskjemte stjernespillere klarte å lire av seg eller etter å ha hørt det samme jabbet fra en eller annen tilfeldig manager, var det viktig og riktig med ei spalte der vi kunne takle språket og fotballens vesen i middels knehøyde. Noe funket, noe på trynet.

Vi har hatt en snodig og morsomt liv I Bakrommet takket være avisa som våget, og lot reservebenkpennen få lov til å operere i et slags 4-4-2-2-0-tull-system.

I Bakrommet har truffet Anders Jacobsen i Stoke, hilst på Becks, Vialli, Diana Law og Glenn Hoddle. Vi har fått morske blikk fra sir Alex, tufser fra Everton og ledd av Gordon Strachan (manager for Coventry fra 1996 til 2001). Han løp på sidelinja på den gamle hjemmebanen, Old Trafford, skled og falt. Folk klappet og lo. Den blide skotten reiste seg opp, så opp mot langsiden og viste med hendene at han hadde filmet. Stor humor for oss enkle fotballsjeler/Upper Crust på toget nordover sammen med Truls D. fra Verdens G.

I Bakrommet har sett United svinsk gode og helt elendige som nå. Vi har sittet rett ved siden av murbrekker Tommy Smith på Anfield, håndhilst på Gordon McQueen og sett Alfie bli sparket ned av Roy Keane. Vi kan Kgl. Namedroppe mer? Okay. Vi har gått oss vill i gangene på gamle og gode Upton Park, og plutselig stått ved siden av Ryan Giggs. Han pekte og viste oss veien ut. Clyde Best for fred, Georgie Boy også.

I Bakrommet har danset med skumle damer fra Burnley, diskuterte doktor Guinness lenge sammen med hardbarkede Gunners-fans og blitt kalt tysk pornostjerne av en illevarslende togflokk supportere fra onde Chelsea. I Bakrommet har sett Hearts, Hibs, Kilmarnock og Celtic (og Rangers).

Vi har sett Peterborough, Portsmouth og Preston. Vi har sett blåveiser, springskaller og applaus. Vi har snakket med en fra Leeds som vi ikke forsto og fire fra Clyde. Vi har forsøkt og feilet. Vi har feilet og fått pressepris av Norsk Suppterunion i Norge (hurra for skryt).

Vi har sett Bolton, Blackpool, Braintree og Bradford. Vi har hørt publikum på Selhurst Park rope «Olsen out», og møtte Egil på gata i Richmond der vi fikk huden full/Dons were the days.

I Bakrommet har ingen grunn til å henge med det gamle hodet, men vi gjør det. Men, vi slår gjerne opp en gammel hodeskade fordi vi mener Lars Lagerbäck kan reise hjem til tresko og fioler i skogen.

I Bakrommet har ingenting imot Markus Henriksen, men du bør vel i det minste spille ligafotball for å være med på et landslag. Eller tar svensken ut spillere basert bare på høyde og vekt? Ja, han gjør det. No, niks & nei. I Bakrommet takker igjen for et slags fast følge, God Shave The Queen og måtte det peneste laget fra den røde delen av Manchester vinne (ligacupen?).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling