SURT: De norske spillerne fortviler, og Jon Knudsen mest, etter at et i utgangspunktet ufarlig skudd ble til en retur som ble til Ukrainas seiersmål.
Foto:Erik Berglund
SURT: De norske spillerne fortviler, og Jon Knudsen mest, etter at et i utgangspunktet ufarlig skudd ble til en retur som ble til Ukrainas seiersmål. Foto:Erik BerglundVis mer

Knudsen ba Drillo om unnskyldning etter tabben

- Jeg vet det var en god statistikk som røyk.

||| ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge - Ukraina 0-1.

Jon Knudsen brukte lengst tid av alle de norske landslagsspillerne gjennom pressesonen etter tapet for Ukraina i kveld.

Da hadde han allerede unnskyldt seg til landslagssjef Egil Olsen, etter å ha mistet langskuddet som Roman Zuzulia deretter kunne spasere i mål, en scoring som endte Drillos imponerende hjemmerekke uten tap.

- Jeg gikk bort til Egil og beklaget. Jeg ville vise Drillo at jeg vet det var en god statistikk som røyk. Det hadde vært godt å ha med seg den rekka inn i kvaliken, og det er klart at det er surt at den skal ryke på den måten, sier Knudsen.

- Jobben min er å holde nullen bak der, og det er klart at for hver kamp kommer en eventuell feil nærmere. Men den utfordringa må man tåle å ta. Det er bare surt at den kom her på hjemmebane. Det er kjedelig å oppleve, sier Stabæk-sisteskansen, som i dag ble med i en lang linje med norske målvakter som har blemmer på samvittigheten.

Dårlig teknisk
De ukrainske spillerne dundret løs med utallige langskudd i hele kampen, og stort sett hadde Jon Knudsen kontroll. Det eneste han fikk problemer med før pause, dyttet han i det minste vekk fra målet.

At han feilet på frisparket til Jevgenij Konopljanka drøyt ti minutter før slutt, forklarer han på denne måten.

- Ballen beveger seg ikke så mye, men den beveger seg litt. Jeg så ballbanen hele veien, men samtidig må jeg avvente ganske lenge ettersom jeg vet at de skyter for å få ballen til å skifte retning etter hvert.

- I første omgang fikk jeg skuddene mot hjørnet, men denne gangen kom den på midten. Dermed fikk jeg den på innsiden av meg, og får ikke dyttet den vekk fra mål. Det var dårlig teknisk, sier Knudsen.

Sliter med ballene
Norges målvakt mener ukrainerne bevisst spekulerer i at fotballene som brukes i dag vingler mye i lufta - selv om ikke den omstridte VM-ballen var i bruk i dag.

- De vet hvordan de skal skyte, og spesielt han nummer 19 (Konopljanka), sier Knudsen, som likevel ikke tror det vil oppfattes som noe annet enn en tabbe.

- De fleste har nok fått med seg at ballene gjør det vanskeligere og vanskeligere for keeperne. Når selv Casillas sier det nå, da skjønner folk det. Men det blir på papiret, sier han.

Loves ikke ny tillit
Landslagssjef Egil Olsen brukte ikke mye tid på tabben under sin pressekonferanse etter kampen.

- Den så relativt enkel ut. Jon ba meg om unnskyldning, så det betyr vel at han mener det var en tabbe, sier Drillo.

Han vil imidlertid ikke love Knudsen førstekeeperplassen når VM-kvaliken tar til.

- Det blir for tidlig å si noe om nå. Vi får analysere dette etter hvert, sier han.

Jon Knudsen skjønner sjefen godt.

- Det er naturlig at han sier det. Når Jarstein gjør som han gjør også, og Bugge Pettersen har levert, da forstår jeg det, sier Knudsen.

- Det viktigste er at vi keeperne backer hverandre opp, og jobber hardt, sier han, og synes ikke kjemperedningen han gjorde på Rakitskijs knallskudd noen minutter før baklengsmålet, veier opp for feilen.

- Den er god å ta med seg, men den gjør ikke opp for den andre. Jeg skulle gjerne stoppet kampen rett etter den første, sier Knudsen, som smilte tross skuffelsen etter tapet.