Knudsen ute mot Danmark

Norge uten førstevalget i skjebnekamp.

BRUDD: Landslagskeeper Jon Knudsen viser fram hånda som ble skadd på keepertrening i går. Nå venter enten operasjon eller gips. Foto: Sigbjørn Strand
BRUDD: Landslagskeeper Jon Knudsen viser fram hånda som ble skadd på keepertrening i går. Nå venter enten operasjon eller gips. Foto: Sigbjørn StrandVis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Jon Knudsen (36) spiller ikke for Norge mot Danmark i den viktige EM-kvalifiseringen på Ullevaal 26. mars.

Et fingerbrudd stopper det.

- Jon var uheldig på trening i går, og fikk et brudd i hånda, i venstre lillefinger. Enten må det gipses eller opereres, sannsynligvis må det opereres, sier landslagslege Thor Einar Andersen.

Legen anslår at Knudsen ikke kan spille på fire til seks uker.

- Dette betyr at han er uaktuell mot Danmark, sier Andersen.

- Kjedelig Stabæk-keeper Knudsen var meget bedrøvet da han møtte pressen utenfor landslagsarenaen i fornmidddag.

- Dette er kjedelig, det er en kamp jeg har gledet meg til. Jeg har selv spilt i Danmark et år, sier Knudsen.

Knudsen skadet fingeren på en trening med Stabæks keepertrener i går. Fingeren ble røntgenoperert, og viste en liten rift i et bein som sitter i håndflaten.

Nå som Knudsen er ute spiller trolig enten Viking-keeper Rune Almenning Jarstein og Moldes Espen Bugge Pettersen for Norge.

Jarstein er klar Jarstein røk akillessenen på trening i oktober, og er nylig kommet tilbake i trening. Han mener likevel han er klar til å erstatte Knudsen.

BUGGE ELLER JARSTEIN: Espen Bugge Pettersen (f.v.) og Rune Almenning Jarstein (t.h) er Norges keeperkandidater når Jon Knudsen er skadd. Foto: Foto: Erlend Aas / Scanpix
BUGGE ELLER JARSTEIN: Espen Bugge Pettersen (f.v.) og Rune Almenning Jarstein (t.h) er Norges keeperkandidater når Jon Knudsen er skadd. Foto: Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

— Jeg er faktisk i bedre fysisk form nå enn jeg var før jeg ble skadet. Jeg har trent mye styrke, og før landskampen mot Danmark har jeg stått tre kamper. Mot Start, treningskampen mot Rosenborg kommende helg og i første serierunde. Det mener jeg er tilstrekkelig for å være klar til kampen, sier Jarstein til TV 2.

Bugge Pettersen har vært andrevalget for Norge i Jarsteins skadefravær.

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær sier til TV 2 Sporten at han mener Bugge Pettersen er Norges beste keeper, og at Drillo ikke har grunn til å være bekymret om Knudsen ikke blir spilleklar.

- Jeg vegrer meg ikke for å si at jeg ville stolt på Espen. Når har Jon gjort det bra, så jeg skal ikke si at Egil skal bytte, men hvis han ringer og spør hvordan Espen har gjort det skal han få et ærlig svar, sier Solskjær.

Førstkommende mandag klokka 12 offentliggjør landslagssjef Egil Drillo Olsen troppen til kampen mot Danmark.