Knudtzon i storslag da Lillestrøm slo Sarpsborg

3-1.

Lillestrøm leverte vakkert angrepsspill og lekte med Sarpsborg i 3-1-seiren lørdag. Igjen var Erling Knudtzon (26) i storslag.

Etter en treg sesongåpning med få mål og like få poeng, har Runar Kristinsson virkelig fått sving på sakene i Lillestrøm. Lørdag hadde laget full kontroll mot et svakt Sarpsborg-lag og vant enkelt etter fantastisk angrepsspill.

Erling Knudtzon, som i forrige serierunde senket Molde med to scoringer, var igjen sentral da han var nest sist på alle tre målene.

Fantastisk Knudtzon 26-åringen var frisk fra første spark på ballen og gjorde en strålende jobb før bortelagets første scoring. Lynraske Knudtzon satte fart etter at Sarpsborg hadde rotet bort ballen og sentret videre til Moryké Fofana. Sistnevnte ladet skuddfoten på 16 meter, og ballen gikk via en uheldig Steffen Ernemann og i nettet bak en utspilt Duwayne Kerr.

Fofana og Knudtzon viste nok en gang angrepsfotball fra øverste hylle da de spilte gjennom Johan Andersson alene med keeper i det 50. minutt. Svensken gjorde ingen feil og kippet ballen iskaldt over Sarpsborg-keeperen.

Men Knudtzon og Lillestrøm var langt fra ferdige: 26-åringen gjorde nærmest alt før Lillestrøms siste scoring på overtid. Han dro seg lekkert forbi en motstander og slapp ballen i perfekt øyeblikk til Fredrik Krogstad, som enkelt satte ballen i mål.

God poengfangst Anders Trondsen og Sarpsborg fikk en trøstescoring fire minutter på overtid etter svakt keeperspill av Arnold Origi, men var aldri i nærheten av seieren på hjemmebane.

3-1-resultatet gjør at Runar Kristinssons mannskap nå har plukket ti poeng på de fem siste kampene, noe som har ført laget til en åttendepass på tabellen. Sarpsborg ligger på en sjetteplass med 13 poeng.

(NTB)