BRILJERTE: Erling Knudtzon satte tre av Lillestrøms mål. Her feirer han og lagkameratene hans andre for kvelden. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BRILJERTE: Erling Knudtzon satte tre av Lillestrøms mål. Her feirer han og lagkameratene hans andre for kvelden. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Knudtzon med hattrick da Tromsø ble knust

Så ikke ut som et nedrykkstruet lag.

  • Lillestrøm - Tromsø 4-1 (1-1)

(Dagbladet): Lillestrøm har hatt en katastrofal start på denne Eliteserie-sesongen, der de står med kun åtte poeng på de første ti kampene.

Men selv om de gule og svarte fikk en forferdelig start da Tromsø tok ledelsen før minuttet var spilt, endte det på best tenkelige måte for hjemmelaget, søndag kveld.

Udoji sørget for at lagene var like langt etter ni minutter, før Erling Knudtzon sørget for at Lillestrøm tok ledelsen etter 54 minutter.

Da Kent-Are Antonsen fikk direkte rødt åtte minutter senere ble det for tøft for Tromsø, som ti minutter etter måtte plukke ballen ut av målet på nytt, da Knudtzon satte sitt andre mål for sesongen.

Tolv minutter før full tid fikk Knudtzon inn sitt tredje for kvelden, og Tromsø var sjanseløse.

God Tromsø-start

Men det startet altså med Tromsø-ledelse, da bortelaget sendte inn kampens første mål før minuttet var gått, så det brått ut som Lillestrøm hadde gått fra «veldig vondt» til verre før kampen omtrent var i gang.

Angrepet var ikke overraskende bortelagets første så langt i kampen, men den første sjansen kom i sekundene før, da Gjermund Åsen la inn foran mål etter drøye 45 sekunder.

Ballen endte hos Thomas Lehne Olsen like ved bakre stolpe, som stanget ballen mot målet. Arnold Origis reflekser var i orden da ballen traff ham, men lærkula kom raskt og med god kraft, og ble sendt ut i retur.

Der dukket Mikael Ingebrigtsen opp i full fart, og Origi hadde ikke sjans til å redde skuddet som snek seg over ham. Dermed hadde Tromsø fått en kanonstart på kampen.

Burde scoret

Etter dette var det hjemmelaget som styrte kampen, og allerede etter ni minutter utliknet altså Udoji.

De gule og svarte hadde flere store sjanser de burde ha satt bak Tromsø-keeper Jacob Karlstrøm, men lagene var altså like langt da de gikk til pause.

Det var ikke Frode Kippe helt fornøyd med.

- Vi får en marerittstart og gjør det litt vanskeligere for oss selv. Vi fikk med ett mål, men det kunne vært flere nå. Vi må være nøyere bakover, og score i andre enden, sa Kippe til Eurosport i pausen.

Knudtzon briljerte

Som sagt, så gjort. For etter hvilen var Kippe og Knudtzon et helt annet lag, og så ikke ut til å være det laget som lå nest nederst på tabellen før runden.

Kanarifuglene gikk hardt ut etter hvilen, med lynraske Knudtzon i spissen. 28-åringen satte fart etter 54 minutter, og ingen fra Tromsø hadde sjans til å stoppe ham.

Etter å ha rundet både stopperne og Karlstrøm satte han ballen inn i mål, og kunne juble for at Lillestrøm hadde snudd kampen.

Da Kent-Are Antonsen bare minutter senere meide ned Aleksander Melgavis like ved midtbanen, nølte ikke dommer Rohit Shaggi med å hente opp det røde kortet. Antonsen så ikke ut til å være helt enig med Shaggi, men Lillestrøm protesterte ikke akkurat.

Punkterte kampen

Hjemmelaget fortsatte bare å trykke, og ville ikke legge seg bakpå for å sikre 2-1-seier. Derfor gikk det ikke lenger enn ti minutter før Knudtzon satte inn sitt andre for kvelden.

Tolv minutter før slutt punkterte 28-åringen kampen da han igjen rundet Karlstrøm og satte ballen enkelt i det åpne målet.

Dermed kunne Lillestrøm endelig juble for en ny trepoenger, etter en svært overbevisende kamp mot Tromsø.