Knudtzon-show da Molde misset sjansen til å knipe inn på RBK

Men fikk han dommerhjelp?

Lillestrøm-Molde 2-1 (0-1)

LILLESTRØM (Dagbladet): Kampen mellom Lillestrøm og Molde ble rangert som «Dagens favorittseier» av Dagbladets oddstipper - og det var ikke H han anbefalte å spille på.

Han pleier å treffe, men på Åråsen kom det en gul bølge verken han eller særlig mange andre forutså. For B-markeringen ble bortkastede penger. Og mannen som skal ha hovedæren for Lillestrøms første hjemmeseier for sesongen heter Erling Knudtzon.

Toivo-perle Men det var fjorårets The Double-mester som scoret det første. Etter et kvarters spill fikk Ola Kamara frispark like utenfor 16-meteren. Mens Joona Toivio gjorde seg klar, havnet Tommy Høiland i bakken foran beina på LSK-keeper Arnold Origi inne i boksen. Dommer Svein Oddvar Moen roet gemyttene, men fikk aldri kontroll på Kanarifansen.

De var rasende på Høilands oppførsel:

- Ut med svinet! gjallet det fra tribunen i retning spissen, som i fjor hadde en låneavtale med nettopp LSK.

Den finske stopperen Toivio blunket imidlertid ikke ett sekund mens bråket pågikk. Han stirret bare på ballen - og den bortre nettveggen. Og der oppe havnet kula også, da han endelig fikk tatt det strøkne frisparket.

Nyland stor Veldig mange flere opplagte sjanser skulle ikke Molde få i kampen. Da ble det mer travelt den andre veien:

Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland leverte strålende redninger med både kropp, armer og bein, både før og etter pause. Det måtte en diskutabel situasjon til for å lure Moldes kaptein helt bakerst.

Marius Amundsen raget høyest i feltet etter en knapp times spill. Hans heading spratt mot mål, hvor den skiftet retning i Erling Knudtzon - og ramlet inn bak Nyland. En vrien situasjon å se for forrige ukes kritiserte dommer Svein Oddvar Moen og hans team, men TV-bildene tyder på at Knudtzon sto offside da Amundsen nikket mot nettet.

Knudtzon-show Men spillemessig hadde scoringen ligget i luften lenge. 2-1, som kom etterpå, var til gjengjeld klokkeren og vakker. Nå gjorde Knudtzon det hele alene:

Den raske spissen plukket opp ballen ute ved siden, dro seg forbi den skliende Toivio - og skjøt forbi Nyland akkurat da keeperen og hans lagkamerat Vegard Forren kom susende med hvert sitt blokkeringsforsøk.

Et strålende høydepunkt på en meget god Lillestrøm-kveld, hvor Runar Kristinsson sikret sin første hjemmeseier som trener for Romerikes fotballstolthet.

For Molde og Tor Ole Skullerud ble det imidlertid en tung kveld. De var sjansemessig underlegne mot de kanarigule i kveld, og tapet var sånn sett helt fortjent. Tittelforsvareren benyttet dermed ikke muligheten til å knipe inn på Rosenborgs ledelse i toppen etter at trønderne tirsdag gikk på en mine mot Mjøndalen.

Romsdalingene er dermed nummer fem i Tippeligaen, seks poeng bak tetduoen Rosenborg og Stabæk.