Knusende beskjed. Må stå over

Mikael Gunnulfsen er tvunget til å stå over dagens 15 kilometer klassisk på Beitostølen.

STÅR OVER: Mikael Gunnulfsen var sett på som en vinnerkandidat før 15-kilometeren på Beitostølen, men han måtte kaste inn håndkleet i siste time. Video: Kristoffer Løkås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): 28-åringen, som representerer Team Telemark, har slitt med beinet etter en operasjon for tre uker siden, og lørdag morgen var smertene for store til at han kunne stille til start.

Avgjørelsen ble tatt i dag tidlig i samråd med støtteapparatet.

- I går kveld var han fast bestemt på å gå, mein beinet tålte ikke siste test i dag tidlig, sier Team Telemark-sjef Hans Kristian Lahus til Dagbladet.

Det er krise for Gunnulfsen, som er en het kandidat til 15 kilometer klassisk i OL. For å komme seg dit må han kvalifisere seg til verdenscupen først.

Nå må han ta en lang omvei - igjen.

BLÅSER: Beito-sprinten ble avlyst på grunn av sterk vind, men det har vært krevende vær i skiløypa tidligere. Video: NRK / Løkås og Haarstad / Dagbladet Vis mer

- Det har vært et langt år med mye vondt i beinet. Jeg skulle ønske alt var bra, og for ei uke siden trodde jeg det, men de siste dagene har jeg hatt noen økter som ikke har vært behagelig. Jeg er dypt skuffet. Jeg holder maska nå, men dette er utrolig kjedelig, sier Gunnulfsen til Dagbladet lørdag morgen.

Det er denne dagen på Beitostølen han har visualisert når han har trent for å komme tilbake. Nå er han usikker på hva som skjer framover. OL vil han ikke tenke på:

- Nå driter jeg i om jeg kommer til Kina, egentlig. Det eneste fokus for meg nå er at skaden ikke skal ødelegge karrieren. Jeg håper å være på start på Gålå (norgescup) om ei uke eller Beitostølen (norgescup) om tre uker, sier han.

VISTE FRAM BEINET: Mikael Gunnulfsen sammen med Team Telemark-sjef Hans Kristian Lahus. Foto: Bjørn Langsem
VISTE FRAM BEINET: Mikael Gunnulfsen sammen med Team Telemark-sjef Hans Kristian Lahus. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Lang historikk

At noe skjærer seg før, under eller etter at han skal prestere er ikke noe nytt for mannen som smadret norgeseliten på Beitostølen i fjor. Ved flere av karrierens største øyeblikk har noe gått galt.

Da han kvalifiserte seg til sitt første verdenscuprenn i utlandet i fjor, måtte han snu på Gardermoen fordi han ikke følte seg helt pigg i frykt for at det var corona. (Det var det ikke).

Noen måneder seinere var han på vei til å krige seg inn i VM-troppen, men den drømmen brast da han krasjet med en turgåer i langrennssporet.

For tre uker siden tok han ut noen skruer i leggen etter smellen i januar. Håpet var at det skulle gjøre at han kunne gå helgas renn uten smerter, men slik gikk det dessverre ikke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer