Knusende beskjed til tvilerne

Åtte berøringer på ballen, to pasninger og null scoringer vekker oppsikt i England. Men nå kommer en knusende beskjed til alle Haaland-tvilerne: - Prestasjonen hans var et klart tegn på hva som kommer, melder storavis.

LITE INVOLVERT: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
LITE INVOLVERT: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
  • Manchester City - Bournemouth 4-0

MANCHESTER (Dagbladet): - Han er klasse, sier Manchester City-supporter Laura Duncan til Dagbladet.

Dette var omkvedet blant supporterne da Dagbladet tok en kjapp «fem på gata» lørdag. City hadde akkurat vunnet 4-0 over Bournemouth og folk strømmet fornøyd ut av Etihad Stadium.

Men så dukket det opp en statistikk etter kampen:

I løpet av 74 minutter på banen hadde Haaland bare åtte berøringer og to pasninger. Færre pasninger har ikke en City-spiller hatt under Pep Guardiola siden 2. november 2019. Den gang hadde Sergio Agüero ni pasninger på 89 minutter mot Southampton.

SNYTT: Erling Braut Haaland kunne fått en drømmestart på Etihad Stadium, men ble fratatt en gigamulighet. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Birthe Skingen / Rødt Kort Vis mer

Kritikere tar dette som et tegn på at Haaland ikke passer inn i Guardiolas Manchester City.

The Sun on Sunday følger opp i papiravisa søndag:

- City 4 - Erling 0.

THE SUN ON SUNDAY: - City 4 - Erling 0, skriver avisa.
THE SUN ON SUNDAY: - City 4 - Erling 0, skriver avisa. Vis mer

Fokuset er ikke Citys festforestilling, men en målløs nordmann som tilsynelatende får trøst av Pep Guardiola.

En analyse i The Daily Telegraph bringer muligens balanse i regnskapet. Avisa kommer med en knusende beskjed til alle som måtte tvile på om Haaland vil gli inn:

- Prestasjonen hans var et klart tegn på hva som kommer, rapporterer avisas Mike McGrath, som var ringside på Etihad Stadium.

- Det er faktisk en prestasjon bare å ha to pasninger på et Pep Guardiola-lag. Likevel rev den norske spissen i stykker Bournemouths forsvar i 4-0-seieren. Han hadde bare åtte berøringer i hele kampen, men viste hvordan motstanderne vil finne det vanskelig å stoppe City med den nye signeringen på laget.

Kommentatoren viser til hvordan Haaland bandt opp spillere, blant annet i forkant av 1-0-scoringen til Ilkay Gündogan. Spissen var tilrettelegger og tiltrakk seg oppmerksomheten til tre Bournemouth-spillere, før han spilte tyskeren fri.

Haaland var også «manisk» da han mistet ballen og prøvde å vinne den tilbake, heter det. I tillegg bidro han defensivt med å heade unna en ball innenfor eget straffeområde, noe som viser de defensive fibrene.

OMFAVNET: Pep Guardiola måtte strekke litt på seg da han ga Erling Braut Haaland en klem etter 74 minutter. Da ble nordmannen byttet ut. Foto: NTB
OMFAVNET: Pep Guardiola måtte strekke litt på seg da han ga Erling Braut Haaland en klem etter 74 minutter. Da ble nordmannen byttet ut. Foto: NTB Vis mer

- Den utrolige delen av Haalands spill er hvor tålmodig han forble. Han viste modenhet utover sine 22 år da han holdt posisjonen sin og ventet på sjansene. Han falt ikke for fristelsen som Harry Kane ville gjort med å falle dypt og engasjere seg i det oppbyggende spillet som en nummer ti, skriver The Daily Telegraph.

På en skala fra 1 til 10 poeng ligger Haaland på 6 og 7 poeng i søndagens aviser.

Tvilen som har vært der går på om han vil passe inn i et spillende City-lag. I Borussia Dortmund scoret han 86 mål på 89 kamper der mange av målene kom på kontringer og løp i bakrom. I 2-0-seieren over West Ham forrige helg lyktes Haalands lagkamerater med å finne ham i disse rommene. Da hadde han 32 touch på ballen.

City-supporterne Dagbladet snakket med etter kampen var rystet over at Phil Foden ikke sentret til ham etter ni minutter. Tre mann var alene med keeper, men Foden søkte heder og ære selv - uten å lykkes.

- Ballen skulle ha gått rett til Haaland. Det må ligge som et instinkt hos spillerne. Det spiller ingen rolle hvem som scorer, bare den går i nettet. Det var feil av Foden, sier City-supporter Peter McLintock.

EN HIT? Erling Braut Haaland er på alles lepper i den blå delen av Manchester, men det er også denne nye sangen. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Birthe Skingen / Rødt Kort Vis mer

Men likevel:

På 150 minutter med Premier League-fotball har Haaland to scoringer og én målgivende pasning. Det er godkjent alle dager.

Han har også tempoet og styrken til å takle ligaen.

- Hvis det var noen som helst bekymring etter tapet i Community Shield, har de to siste ukene vært perfekt for City og Haaland, mener Manchester Evening News.

Søndag venter Newcastle på St. James' Park.

Premier League

Manchester C.22006-06
Arsenal22006-26
Brentford21106-24
Tottenham21106-34
Newcastle21102-04
Leeds21104-34
Chelsea21103-24
Brighton21102-14
Aston Villa21012-33
Nottingham Forest21011-23
Bournemouth21012-43
Fulham20202-22
Liverpool10102-21
Wolverhampton20111-21
Leicester20114-61
Southampton20113-61
Everton20021-30
Crystal Palace10010-20
West Ham20020-30
Manchester U.20021-60

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer