Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knusende comeback fra det norske supertalentet: - Han knakk sammen

Casper Ruud vant internasjonal seniorturnering.

Tennistalentet Casper Ruud tok sin første seier i en internasjonal seniorturnering lørdag. 17-åringen så ut til å tape finalen mot Carlos Taberner i annet sett, men slo knallhardt tilbake.

- Det er alltid deilig å vinne om det er i Norge eller utlandet, men spesielt når det er min første herreturnering. Det er en veldig stor seier, sier Ruud til NTB.

Den norske unggutten startet særdeles dårlig i finalen i Futures-turneringen i Spania og tapte 2-6 i første sett mot spanske Taberner.

I annet sett lå nordmannen under 3-5, men tok tre strake poeng, før Taberner sikret tiebreak.

Tiebreaket ble svært jevnt og avgjørelsen falt ikke før det 24. poenget. Motstanderen hadde matchball, men Ruud ga ikke opp og vant kampen om det sjuende poenget med 13-11.

- Det var jevnt. Jeg var en ball unna å tape, men man må forvente at en ball kan utgjøre en forskjell. Jeg føler selv at jeg er god når det jevnt. Det har gått min vei denne uka og jeg har hatt stang inn, sier Ruud.

- Knakk sammen Seieren i annet sett var vendepunktet. I det avgjørende settet var tennistalentet overlegen og vant hele 6-0 mot den unge spanjolen. Ruud tok dermed sin første internasjonale tennisseier i seniorklassen.

- Jeg følte selv at han knakk sammen og det måtte jeg bare bruke til min fordel. Å vinne her er en bra følelse og det gir meg selvtillit, sier Ruud.

Lørdagens finaleseier er ekstra imponerende tatt i betraktning at Ruud har spilt tenniskamp ni dager på rad. Først måtte han gjennom kvalifisering for å komme til hovedrunden på Mallorca.

- Det har blitt en del kamper på rad, men nå slipper jeg å kvalifisere meg til neste turnering og får to dager hvile fram til ny turnering på tirsdag, sier Ruud.

Klatrer Bærumsgutten gikk ved årsskiftet til topps på verdensrankingen for juniorer. På seniorrankingen vil seieren i Spania gi han 18 ATP-poeng. Dermed vil Ruud trolig klatre fra 1146.-plass til rundt 800.-plass.

En ny god Futures-turnering i spanske Murcia neste uke kan få han enda lenger opp på rankingen.

- Jeg håper så klart å ta med meg det gode spillet. Motstanderen har nok mer respekt for meg nå, men jeg har fortsatt lav ranking, er ikke seedet og er nok den yngste i turneringen, så jeg føler ikke noe press selv, avslutter Ruud.

Ruud hadde møtt Taberner tre ganger tidligere i karrieren, alle som junior. Det hadde endt i to tap og en seier.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media