Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knusende dom over RBK

Rosenborg-presten Steinar Leirvik tror på seriegull til trønderne, men det blir med en kraftig bismak. Kapellanen er opprørt over hvordan klubben har behandlet Ola By Rise.

TRONDHEIM (Dagbladet): -  Jeg synes det var utrolig feigt av både spillergruppa og den sportslige ledelsen, den måten de behandlet Ola på, sier Leirvik til Byavisa i Trondheim.

Presten, som ermed i supporterklubben Kjernen, er i ferd med å skrive bok om Rosenborg og han har også en fast spalte i programheftene som klubben utgir til hjemmekampene.

-  Jeg håper selvsagt at Rosenborg tar gull på lørdag, men det blir et seriemesterskap med en veldig ekkel bismak, sier kapellanen i Strindheim kirke.

Stått alene

Overfor Dagbladet utdyper Steinar Leirvik hva han legger i den kraftige kritikken som rammer sjefene i brakka og særlig de eldste i spillergruppa:

-  Jeg føler at Ola har stått veldig alene. En klubb som Rosenborg skulle ha profesjonelle aktører i alle ledd. Jeg tenker også at det handler om å få ut det beste i Ola. Når det ikke har skjedd, dreier det seg ikke bare om han, men også om folkene rundt ham. Jeg har fornemmet en misnøye i den eldste delen av spillergruppa nesten helt fra starten av. Dette skulle kommet fram lenge før, slik jeg ser det.

Leirvik innrømmer at trønderne er bortskjemte med fantastiske resultater over mange år. Men han mener det er galt at By Rise blir ofret.

-  I år har Rosenborg, som eneste lag i Norden, klart å kvalifisere seg til Mesterligaen, og spilt kjempekamper mot Arsenal hjemme og Panathinaikos borte. Vi som har fulgt med laget i mange år, kan nok savne litt mer flyt i angrepsspillet. Men om dette handler om Ola, eller om hele spillergruppa, skal jeg ikke uttale meg skråsikkert om, sier presten.

Uten drakt

Steinar Leirvik er opprørt over det som har skjedd de siste ukene. På lørdag, når Rosenborg spiller mot Lyn og seriemesterskapet avgjøres, møter han på Lerkendal uten Rosenborg-drakta han pleier å ha på seg. I stedet stiller han i den selvlagde t-skjorta med teksten: OLA MIN MANN.

-  Hva er ditt inntrykk av Ola By Rise?

-  Ola er et flott, helstøpt menneske. Det er synd det ikke gikk bra med ham som trener. Jeg opplevde at spillerne var lei av Nils (Arne Eggen) som tok mye plass og hadde sin spesielle stil. Når det går dårlig, roper de etter en drømmetrener som kanskje ikke finnes, i stedet for å ta et tak sjøl.

Skyld

I programheftet til lørdagens kamp, skriver Steinar Leirvik blant annet dette i spalta si:

«Ola er en mann jeg liker. Som rosenborger og som menneske. Og jeg klarer ikke helt å se at hovedskylden ligger hos treneren, når en bedrift med profesjonelle og godt betalte aktører i alle ledd, ikke klarer å innfri sine mål.»

-  Er det en messias spillerne roper etter?

-  Jeg vil ikke akkurat si det, det blir vel for stort ord å bruke i denne sammenhengen, sier «Rosenborg-presten», Steinar Leirvik.

REFSES AV PRESTEN: Steinar Leirvik, Rosenborg-supporter og kapellan i Strindheim kirke, støtter den avsatte Rosenborg-treneren Ola By Rise. Lørdag går han på Lerkendal i dette antrekket.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media