Knusende Masters-seier for Djokovic

Davydenko sjanseløs i finalen.

Verdenstreer Novak Djokovic knuste Nikolaj Davydenko i finalen i Masters Cup søndag og avsluttet tennisåret som han innledet det: Med en stor tittel.

Australian Open-vinneren gjorde kort prosess på fullsatte Qizhong stadion i utkanten av Shanghai. Etter en time og 42 minutter hadde han vunnet 6-1, 7-5. Han kysset banedekket og kastet racket og trøye til publikum.

- Jeg er veldig lykkelig. Jeg har feilet i noen finaler i år, men nå avslutter jeg sesongen like bra som jeg startet den, sa den serbiske 21-åringen. I fjor vant han ikke et eneste sett i sin Masters Cup-debut.

Han tok sin første turneringsseier på et halvt år, men Masters-seieren sørger for at han avslutter året bare 10 poeng bak verdenstoer Roger Federer.

Federer ble utslått i gruppespillet i Shanghai, mens verdensener Rafael Nadal er ute med skade. Med dem ute av veien solte Djokovic i rampelyset.

Davydenko ble utspilt fra start i finalen, og han vant bare seks baller i kampens fem første games, som alle ble vunnet av Djokovic. Settet var over etter bare 32 minutter.

Russeren spilte seg opp i annet sett og utsatte Djokovics feiring noe, blant annet ved å avverge to matchballer og ta sitt første servebrudd, men serberen brøt tilbake umiddelbart og avgjorde kampen med et blankt servegame.

Seieren ga ham 8,5 millioner kroner.

Nye enere

Det var en usedvanlig god dag for serbisk tennis, for Nenad Zimonjic vant doublefinalen sammen med canadiske Daniel Nestor. De amerikanske Bryan-tvillingene Bob og Mike ble slått 7-6, 6-2, og dermed er Zimonjic og Nestor nye verdensenere.

VANT SOM HAN VILLE: Djokovic var suveren i Masters-turneringen. Foto: NIR ELIAS/ Reuters
VANT SOM HAN VILLE: Djokovic var suveren i Masters-turneringen. Foto: NIR ELIAS/ Reuters Vis mer

- Det er en fantastisk følelse, sa serbiskfødte Nestor. Bryan-brødrene ville med seier satt rekord som verdensenere ved sesongslutt fire år på rad.

Det var siste gang sesongavslutningen ble avviklet i Shanghai. Neste år flytter turneringen til London under det nye navnet World Tour Final.

(NTB)

Knusende Masters-seier for Djokovic