Erling Braut Haaland:

Knusende melding

Erling Braut Haaland (23) slaktes etter 2-1-tapet for Wolverhampton.

TØFF DOM: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
TØFF DOM: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Wolverhampton - Manchester City 2-1

Molineux Stadium i Wolverhampton var elektrisk lørdag. 2-1-seieren over Manchester City blir betegnet som den største triumfen til manager Gary O'Neil (40).

Erling Braut Haaland?

Nordmannen var en skygge av seg selv. Og kommentator Charlie Bennett i Manchester Evening News sparer ikke på konfekten. Nordmannen dominerer baksida av lokalavisa mandag.

I OVERSKRIFTENE: Erling Braut Haaland preger baksida av Manchester Evening News mandag. Budskapet lyder: - Vi kommer tilbake.
I OVERSKRIFTENE: Erling Braut Haaland preger baksida av Manchester Evening News mandag. Budskapet lyder: - Vi kommer tilbake. Vis mer

- Nesten alt nordmannen har tatt i er blitt til gull siden overgangen fra Borussia Dortmund i fjor, påpeker Bennett.

- Svimlende 60 scoringer på 61 City-kamper i alle turneringer gjør Haaland til verdens beste spiller i manges øyne. Men kampen mot Wolverhampton var uten tvil hans dårligste prestasjon siden overgangen fra Tyskland, sier han.

- 23-åringen hadde bare 15 berøringer på ballen. I det meste av kampen var han anonym da Wolverhampton klarte å vinne en hardt tilkjempet seier.

TAP: Erling Braut Haaland og Ruben Dias rusler av Molineux Stadium med null poeng. Foto: NTB
TAP: Erling Braut Haaland og Ruben Dias rusler av Molineux Stadium med null poeng. Foto: NTB Vis mer

Slik omtale er ikke hverdagskost for suksessrike Haaland. Men Bennett ser lite positivt fra forestillingen på Molineux:

- Haaland virket isolert på topp. Han klarte ikke å finne rom mot et forsvar på fem spillere. Til tross for at han hadde to sjanser til å score, var han ikke på sitt hensynsløst beste. For tredje gang denne sesongen gikk han målløs av banen.

Manchester Evening News ga Haaland fem av ti poeng på spillerbørsen. Bennett påpeker at dette er det laveste nordmannen har fått denne sesongen.

- Pep Guardiola vil trenge superstjernespissen tilbake på sitt beste før den kommende dobbeltkampen mot Red Bull Leipzig og Arsenal, slår kommentatoren fast.

DRAMA: Noen minutter ut i andreomgang mot Georgia tok flere aktivister seg ut på matta. De ble raskt tatt hånd om av vaktene. Video: Tipser, Stopp Oljeletinga Vis mer

Haaland beklaget seg på Instagram etter kampen:

«Alltid takknemlig for støtten. Vi vil lære av gårsdagen og sørge for at vi gjør det bedre neste gang», skrev han til fansen.

Haaland og City forbereder møtet mot Leipzig i Champions League onsdag. I et kokende Tyskland venter nummer fem i Bundesliga. Søndag er Arsenal motstander i Premier League.

Oslo-gutten Oscar Bobb var blant de bedre City-spillerne på Molineux lørdag. Han kom inn etter pause og får seks av ti poeng på spillerbørsen til Manchester Evening News.

SPILTE - IGJEN: Oscar Bobb (t.v.) har en stigende stjerne i Manchester City. Foto: NTB
SPILTE - IGJEN: Oscar Bobb (t.v.) har en stigende stjerne i Manchester City. Foto: NTB Vis mer

- Det var en tøff kamp mot et godt lag. Vi er alle skuffet. Vi skulle ha klart det bedre. Vi skapte ikke mange gode sjanser, sier Bobb til Citys eget medieteam.

Dysterhetene til tross: City leder fortsatt Premier League, ett poeng foran Tottenham og Arsenal.

Toppscoreren heter fortsatt Erling Braut Haaland. Fasit: Åtte mål. Neste på lista er Tottenham-spiller Heung-min Son med seks scoringer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer