Knusende rapport:
- «Tsunami» av kampfiksing i tennis på lavere nivå

Profftennis på lavere nivå har et tsunamilignende problem med kampfiksing, ifølge rapporten fra en kommisjon som fikk i oppdrag å granske korrupsjon i sporten.

I HARDT VÆR: Profftennis på lavt nivå (nei, dette er ikke en Team Antonsen-sketsj) sliter med kampfiksing. Her er tsjekkiske Petra Kvitova, som for ordens skyld ikke er involvert i saken. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Profftennis på lavt nivå (nei, dette er ikke en Team Antonsen-sketsj) sliter med kampfiksing. Her er tsjekkiske Petra Kvitova, som for ordens skyld ikke er involvert i saken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det uavhengige panelet (IRP) konkluderer med at det er et «svært betydelig» problem med korrupsjon på «lavere og middels nivå» i sporten, og da spesielt i tennis for menn.

I rapporten hevdes det av profftennis på lavere nivå er «fruktbar mark for integritetsbrudd» og at sporten «drukner i veddemålsrelatert korrupsjon».

Problemet har sammenheng med at altfor mange spillere på lavere nivå, i Futures- og Challenger-tourene, ikke tjener nok på sporten til å livnære seg, sammen med at nettbaserte veddemål på tennis blir stadig mer utbredt.

– Bare de som hovedsakelig spiller på ATP- eller WTA-touren har en rimelig inntekt. Bare de 250 beste kvinnene og de 350 beste mennene går med overskudd når utgifter til trening trekkes fra, og likevel er det om lag 15.000 proffspillere, sier advokaten Adam Lewis, som ledet kommisjonen.

Grundig jobb

Kommisjonen ble opprettet i januar 2016 etter at BBC og Buzzfeed hevdet at toppspillere, deriblant Grand Slam-vinnere, var involvert i kampfiksing og at bevis for dette var blitt underslått og forsøkt skjult.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer