Diamond League i Stockholm

Knusende seier: - Bunnsolid!

Karsten Warholm sesongdebuterte på glimrende vis i Stockholm.

NORSK STJERNE: Karsten Warholm sesongdebuterte i Stockholm. Der tok han en knusende seier. Foto: NTB scanpix
NORSK STJERNE: Karsten Warholm sesongdebuterte i Stockholm. Der tok han en knusende seier. Foto: NTB scanpixVis mer

Karsten Warholm måtte tåle et soleklart favorittstempel under sesongdebuten i Stockholm torsdag kveld.

Sunnmøringen var den eneste av topp seks i verden som stilte på startstreken i den svenske hovedstaden. Kyron McMaster fra De britiske jomfruøyene måtte trekke seg, og dermed var Tj Holmes (USA) og Thomas Barr (Irland) på delt 7.-plass Warholms argeste utfordrere.

Warholm stormet ut fra start, og så seg aldri tilbake. Holmes forsøkte å følge, men Warholm var ustoppelig. Det ble en suveren seier til nordmannen.

47.85 ble vinnertiden i vanskelige forhold i Stockholm. Han har bare sprunget fortere fire ganger tidligere i karrieren

- Det var helt sykt. Jeg vet mange har slitt med været, men Leif Olav er en smart gammel mann og vi gjorde oppvarmingen i parkeringshuset. Det hadde jeg ikke kommet på selv.

- Det er bunnsolid!, sa Vebjørn Rodal. Det var vind og kaldt på stadion i Stockholm, og kommentatorene var svært imponert over hva Warholm fikk til i de vanskelige forholdene.

SJOKKERER: Han har vunnet EM - og VM-gull, men Karsten Warholm sjokkerte kanskje mest da han løp 400 meter hekk for første gang. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Enorm konkurranse

Etter at Warholm tok VM gull på 400-meter hekk i 2017 i London, har konkurransen på distansen virkelig tilspisset seg.

YDMYKES: Karsten Warhom er blant verdens beste friidrettsutøvere, men han har talent innenfor andre idretter også. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Forrige sesong stjal Abderrahman Samba fra Qatar det meste av oppmerksomheten. Løperen satte 23-åringen Ulsteinvik i skyggen og slo nordmannen samtlige seks ganger de møttes i fjor. Også denne sesongen har Samba startet forrykende, og gikk nylig til topps under Diamond League-stevnet i Kina på tiden 47,27 sekunder. Det er raskere Warholms personlige rekord på 47,64.

Rai Benjamin fra USA har også kommet som et skudd det siste året, og sammen med Samba, blir de to Warholms største konkurrenter i år.

Sesongens høydepunkt er VM i Doha i september / oktober. Det er fortsatt lenge til, og Warholm har mange stevner å spisse formen på.