Knuser all motstand

Petter Solberg vant fem av dagens åtte fartsprøver i Rally Akropolis.

(Dagbladet.no): Etter niende fartsprøve i greske Rally Akropolis leder Petter Solberg 55 sekunder foran finske Harri Rovanperä.

Belgiske Francois Duval vant dagens siste fartsprøve, og gikk med det opp på tredjeplass i sammendraget, ett minutt og ett sekund etter Solberg.

Finnen Marcus Grönholm ligger på tredjeplass ett minutt og tre sekunder bak den norske lederen.

Petter Solberg vant fjerde, femte, sjette, sjuende og åttende fartsprøve i dag.

På den niende prøven ble Petter nummer fire, men bare 3,6 sekunder bak Duval på den 2,25 kilometer korte etappen.

- Vil unngå trøbbel

Tidligere i dag var det Solberg mot Grönholm det dreide seg om. Etter sjette etappe sa Solberg dette:

- Marcus har gjort et par feil, og det har vært nok til å hjelpe meg i dag. Jeg har vært uheldig så mange ganger selv i år, så jeg prøver å unngå trøbbel. Hellet har vært med oss så langt, og slik vil jeg at det skal fortsette.

Han er fornøyd med både bil og dekk, men er klar over at de neste etappene er røffere, og vil slite hardere på bilen.

- Jeg må bare konsentrere meg om å være forsiktig, sier Petter.

Overtok på fjerde

I går åpnet Petter Solberg Rally Akropolis med en andreplass på den første korte fartsprøven. Men alvoret startet først i dag.

Etter tre fartsprøver lå han ti sekunder bak Grönholm, men på den fjerde fikk Petter skikkelig fart på Subaruen. Han slo Marcus Grönholm med 18 sekunder, vant etappen, og overtok ledelsen i sammendraget.

Femte fartsprøve ble litt jevnere, og Solberg kjørte åtte sekunder raskere enn Sebastian Loeb på andre. Marcus Grönholm taper stadig terreng, og havnet også på denne fartsprøven markert bak nordmannen.

Sjette fartsprøve er akkurat ferdigkjørt, og Solberg feiret dagens hattrick med en knepen etappeseier - drøye sekundet foran Harri Rovanpera på andre og Mikko Hirvonen på tredje. Sammenlagt er Petter Solberg 31 sekunder foran Grönholm på andre, og hele 43 sekunder for Rovanperä på tredjeplass.

Langsom start

I morges kjørte WRC-førerne den andre fartsprøven. Og på den nesten tolv kilometer lange fartsprøven fra Rengini, kjørte Solberg inn til tredjeplass. 1,6 sekunder bak vinner Harri Rovanperä. Sammenlagt beholdt han andreplassen etter andre fartsprøve.

På den tredje fartsprøven ble det større differanser. Etappen er nesten 33 kilometer lang, og sammenlagtlederen etter de to første fartsprøvene, Marcus Grönholm, var overlegen. Marko Märtin kjørte ut på etappen, og er ute av rallyet.

Grönholm kjørte inn ni sekunder foran Petter Solberg. Og mellom Solberg og Grönholm snek Rovanperä seg inn, 5,4 sekunder bak. Dermed gikk finnen forbi Solberg i sammendraget.

Følg Rally Akropolis her:

FART: Petter Solberg har virkelig fått i gang subaruen, og dominerer stort i Rally Akropolis i Hellas. Her fra fjerde fartsprøve.
SPRUT:</B> Petter Solberg og Phil Mills pløyer gjennom vannet på dagens første -<wbr> og rallyets andre -<wbr> fartsprøve.
LEDET: Marcus Grönholm tok ledelsen i går, og beholdt den gjennom de tre første fartsetappene. Siden tok Petter Solberg fullstendig over.