Ole Gunnar Solskjær

- Knuser hjertet mitt

Ole Gunnar Solskjærs (48) tid på Old Trafford er alt annet enn sikker. I et eksklusivt intervju med Dagbladet forteller Solskjærs tidligere lagkamerat på Old Trafford, Mark Bosnich (49), at situasjonen preger ham.

TØFFE TIDER: Det stormer for alvor rundt Ole Gunnar Solskjær på Old Trafford. Foto: AP Photo/Rui Vieira.
TØFFE TIDER: Det stormer for alvor rundt Ole Gunnar Solskjær på Old Trafford. Foto: AP Photo/Rui Vieira. Vis mer
Publisert

Det stormer rundt Ole Gunnar Solskjær i Manchester United. Nordmannen står med ryggen mot veggen etter 0-5-smadringen hjemme mot erkerival Liverpool.

I engelsk presse rapporteres det at Solskjær ligger an til å miste jobben på Old Trafford, men at han kan få muligheten til å rette opp inntrykket i de kommende oppgjørene mot Tottenham, Atalanta og Manchester City.

Dagbladet har tidligere erfart at mye tyder på at Solskjær mister jobben dersom det ikke blir seier mot Tottenham førstkommende lørdag.

- Ser hva han vil

En som mener at nordmannen fortjener en mulighet, er hans tidligere lagkamerat Mark Bosnich.

- Dette er ingen god situasjon, men dette så man konturene av mot Atalanta og Villarreal i Champions League. Jeg ble virkelig bekymret etter tapet hjemme for Aston Villa, sier Bosnich til Dagbladet.

- Dersom du ser Liverpool-kampen, så ser det ut som spillerne ikke er i form, og rett og slett virker litt forfjamset i forsvarsarbeidet.

FRUSTRET: Det har vært alt annet enn en fin uke for Cristiano Ronaldo og Manchester United. Foto: REUTERS/Phil Noble
FRUSTRET: Det har vært alt annet enn en fin uke for Cristiano Ronaldo og Manchester United. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Bosnich, som i dag jobber som ekspert på australsk TV, forklarer at man kan se hva Solskjær ønsker å gjøre taktisk, men at Uniteds problemer virker å være større enn som så.

- Det handler ikke nødvendigvis bare om taktikk her. Dersom en lagkamerat ikke er forberedt på å rydde opp for en annens feil, og gjøre det helt elementære, så har taktikk lite å si. Men dette igjen blir jo fort trenerens feil, sier Bosnich.

- Du kan spille med ti angrepsspillere, men det handler litt om defensiv posisjonering her også. Man var på en kjempebølge etter Atalanta-seieren, der man snudde oppgjøret.

49-åringen kommer selv med en sammenlikning på hvordan det så ble seende ut i det påfølgende oppgjøret mot Liverpool.

- De ble smadret av Liverpool. Det var mål etter mål etter mål. Det var som å se en bokser forsøke seg mot Mike Tyson i glansdagene. Da er det kanskje på tide å endre kampplan. United var ubeseira i 29 strake bortekamper, og da spilte de kontringsfotball, forklarer Bosnich.

STØTTER: Mark Bosnich støtter Ole Gunnar Solskjær. Foto: Privat.
STØTTER: Mark Bosnich støtter Ole Gunnar Solskjær. Foto: Privat. Vis mer

En av spillerne som har fått kritikk er Cristiano Ronaldo, som ikke har bidratt like mye i det defensive presset som typer som Edinson Cavani og Marcus Rashford.

Den kritikken forstår australieren lite av.

- Jeg er kjempefan av Ronaldo, så jeg er farget av det. Han har scoret de målene man hentet ham for å gjøre. Man kan fint bygge et system rundt ham, det gjorde man da han var der sist, forklarer den tidligere burvokteren.

- Han spilte i et angrep med aggressive typer som Carlos Tévez og Wayne Rooney, og var da den virkelige prikken over i-en i United. Fundamentet bygget man på andre spillere, mens Ronaldo var stjerna.

Som Ferguson

Mark Bosnich ankom Manchester Uniteds ungdomsavdeling i 1989, før han dro videre i 1991. Han var tilbake i United mellom 1999 og 2001, da han fikk oppdraget med å erstatte legendariske Peter Schmeichel.

Han var med å vinne både Premier League og Klubb-VM med Solskjær i sitt andre opphold i klubben.

- Jeg satt virkelig pris på min tid med ham, og dette knuser hjertet mitt. Han var en fantastisk spiller, en fantastisk avslutter og en sann gentleman. Jeg mener at han egentlig ikke får nok skryt for hvor god han faktisk var, sier 49-åringen.

Han sammenlikner situasjonen med Solskjær nå med den han selv opplevde i sin første tid i Manchester United på seint 80-tallet.

BURVOKTER: Mark Bosnich tok over keeperarven i Manchester United etter Peter Schmeichel. Foto: Matthew Impey/REX
BURVOKTER: Mark Bosnich tok over keeperarven i Manchester United etter Peter Schmeichel. Foto: Matthew Impey/REX Vis mer

- Jeg husker Ferguson holdt på å få sparken i 1989. Det var som dette, det var helt forferdelig. Jeg husker deler av supporterne ble sittende stille på stadion i protest mot at stjernespiller Mark Hughes ble benket, sier Bosnich.

- Så fikk de en opptur, de slo Crystal Palace i FA-cupfinalen i 1990, og resten er historie. Basert på det, så er det kanskje verdt gi dette en sjanse.

Det er likevel én faktor som gjør at Bosnich er heller skeptisk rundt Solskjærs muligheter for å bli værende i United.

- Dersom dette fortsetter … supporterne dro i pausen av Liverpool-kampen. Vi så bilder av det, og det så jo ut som kampen var over! Man kan ikke ha det sånn, spesielt ikke i en av verdens største klubber, sier Bosnich.

- Vi vet ikke hva styret egentlig ønsker, det kan være at de ser etter en erstatter som kan komme inn å gjøre en endring nå. Men det ene som virkelig gjør vondt i hjertet mitt er å se supportere forlate stadion. Da må man ta et valg.

Selv om Bosnich mener Solskjær fortjener en sjanse, så er han også klar på at han ikke kan rangeres blant verdens beste fotballtrenere riktig ennå.

- Han er ikke helt der oppe akkurat nå. Jeg hørte Jamie Carragher (Sky Sport-ekspert og tidligere Liverpool-legende, red.anm.) si at han aldri kom til å bli det, men det vet vi ikke, sier Bosnich.

KJENT DUO: Antonio Conte og Zinedine Zidane har begge spilt mot United, her representert ved Jesper Blomqvist. Nå er de begge nevnt som mulig erstatte for Solskjær i United. Foto: Colorsport/REX)
KJENT DUO: Antonio Conte og Zinedine Zidane har begge spilt mot United, her representert ved Jesper Blomqvist. Nå er de begge nevnt som mulig erstatte for Solskjær i United. Foto: Colorsport/REX) Vis mer

- Jeg tror han blir værende til Atalanta-kampen, selv om han skulle tape mot Tottenham. Deretter er det kort tid til City, og så er det en landslagspause.

Australieren er heller ikke fremmed for tanken på at Solskjær kan bli værende, da alternativer som Zinédine Zidane og Antonio Conte kanskje ikke er det som lokker ledelsen på Old Trafford i skrivende stund.

- Jeg tror Ole må ha et resultatet i de to første kampene der. Taper han for Tottenham, spiller uavgjort mot Atalanta og taper mot City for eksempel, så er det nok det faktum at man mangler alternativer som gjør at han kan bli værende.

- For å ha det helt klart, jeg ønsker inderlig at han gjør det bra. Men til syvende og sist er jeg lojal til min tidligere klubb. Om han fortsetter å tape, så er det ingen vei utenom å la ham gå, sier Bosnich.

- Og det er Ole mann nok til å vite selv også.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer