Knuser tallene til van Basten, Bergkamp og van Nistelrooy

På onsdag er det Huntelaar mot Knudsen.

 «EN KLASSISK NUMMER NI»: Klaas-Jan Huntelaar har scoret 13 ganger på 21 landskamper, et bedre snitt en de legendene han etterfølger. Onsdag er det Norges tur til å teste seg mot Real Madrid-spissen. Foto: REUTERS/Michael Kooren
«EN KLASSISK NUMMER NI»: Klaas-Jan Huntelaar har scoret 13 ganger på 21 landskamper, et bedre snitt en de legendene han etterfølger. Onsdag er det Norges tur til å teste seg mot Real Madrid-spissen. Foto: REUTERS/Michael KoorenVis mer

||| (Dagbladet.no): Han har en tung spiss-arv å forvalte den 25 år gamle Real Madrid-stjernen som sannsynligvis får sjansen til å overliste Jon Knudsen i Rotterdam onsdag kveld.

Målstatistikken forteller derimot at Klaas-Jan Huntelaar ikke har noe å skamme seg over sammenliknet med legender som Marco van Basten, Dennis Bergkamp, Patrick Kluivert og Ruud van Nistelrooy.

26-åringen har på sine 21 landskamper scoret 13 ganger, i snitt 0,62 per kamp - klart bedre enn sine mer navngjetne forgjengere. Arsenal-legenden Dennis Bergkamp og Real-kollega Nistelrooy scorer i omtrent annenhver kamp, mens Marco van Basten, mannen som hamret inn mål på vakreste vis gang etter gang, er svakest av de fire med 0,42 mål per kamp.

Patrick Kluivert scoret også i omtrent annenhver kamp kledd i oransje.

En tung goalgetter
- Huntelaar er den klassiske nederlandske nummer ni og bærer tradisjonen videre. Han er god med begge bein, god i lufta og en stor og tung spiss. Definitivt en tung goalgetter, skryter TV2-kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet.

STOLTE SPISS-TRADISJONER: Marco van Basten og Ruud van Nistelrooy har begge banket inn mål for "Oranje". Foto: AP/Keystone/Laurent Gillieron
STOLTE SPISS-TRADISJONER: Marco van Basten og Ruud van Nistelrooy har begge banket inn mål for "Oranje". Foto: AP/Keystone/Laurent Gillieron Vis mer

Alsaker kjenner godt til nederlandsk fotball etter tidligere å ha bodd i treskolandet.

- Statistikken hans er bra, men han har ennå spilt for få kamper til at den blir helt rettferdig, fortsetter Alsaker.

Da Nederland sikret VM-billetten i Reykjavik lørdag startet den høyreiste spissen på benken. På De Kuip i Rotterdam onsdag ventes han fra start, i en kamp hvor landslagssjef Bert van Marwijk har råd til å ofre mer defensive fibre i håp om en oppvisning i totalfotball av vakreste nederlandske merke.

Alltid scoret mål
Overalt hvor han har vært har den 186 centimeter lange spissen banket inn mål. Han gikk gradene i De Grafschaap, ble kjøpt av giganten PSV Eindhoven før han ble sendt på lån til nyopprykkede AGOVV som 19-åring.

Den første sesongen med tillit på øverste nivå endte med 26 mål, toppscorertittel og prisen som årets beste spiller
.

Da ville PSV gjerne ha ham hjem.

Det ville derimot ikke stjerneskuddet selv, som heller valgte en sesong i Heerenveen før han gikk til Ajax. Målene rant inn begge steder, og vinteren 2009 ble han den sjette nederlenderen i stallen hos Real Madrid da de kongelige punget ut 160 millioner kroner.

På 18 kamper i helhvitt rakk han å score åtte mål, et anstendig tall i en debutsesong hvor han ikke fikk plass i Champions League-troppen som ny spiller.

United-rykter

I vår har de britiske avisene spekulert i om sir Alex Ferguson vil hente ham til Old Trafford for å erstatte Carlos Tevez, men selv hevder Huntelaar at han vil fortsette karrieren i Madrid hvor han fortsatt har noe å bevise.

Velger den sulteforete giganten å være tålmodig med spissen, kan de i alle fall være relativt trygge på en ting: det vil bety mål.

Mange mål.

Jon Knudsen og Kjetil Wæhler, dere er herved advart.

 

TRIST SLUTT: En lysende karriere endte i personlige problemer og trøbbel både på og utenfor banen for Patrick Kluivert. Før det kunne få imidlertid måle seg med den storvokste spissen. Foto: AP/Srdjan Petrovic
TRIST SLUTT: En lysende karriere endte i personlige problemer og trøbbel både på og utenfor banen for Patrick Kluivert. Før det kunne få imidlertid måle seg med den storvokste spissen. Foto: AP/Srdjan Petrovic Vis mer