Knust: - Kjempesint

Frida Karlsson (22) overrasket mange da hun stilte opp i fredagens sprint. Til tross for en heroisk innsats, endte det med tårer for den svenske yndlingen.

Publisert
Sist oppdatert

RUKA (Dagbladet): Etter en god prolog, en imponerende kvartfinale og god hjelp for å ta seg direkte videre fra semifinalen, sa det stopp for Karlsson i finalen.

Både bokstavelig og indirekte.

Finaleheatet til kvinnene stoppet helt opp på et tidspunkt før den lange bakken som avslutter sprintløypa. Det ble også Karlssons bane. Svensken var med å få opp fart igjen i feltet, og da de kom inn i den siste, lange bakken hadde hun valgt et spor som var tregere enn de andre.

Hun ble nummer seks. Lagkamerat Maja Dahlqvist vant.

Tårevåt

I mål var hun knust. Bilder som rettighetshaver NENT sendte viser at hun gråt modige tårer i skuldrene på lagkamerat Marcus Grate.

- Jeg var kjempesint. Jeg kan ikke skylde på noen andre enn meg selv, sier Frida Karlsson til Expressen.

Overfor Dagbladet og norsk presse forklarte 22-åringen at hun var svært skuffet:

- Jeg ga ikke meg selv sjansen til å vinne, men det er sånn jeg lærer av. Jeg har ikke konkurrert så mye i sprint, og det er en veldig stor feil, forklarer hun.

PÅ VEI MOT NOE STORT: Frida Karlsson under prologen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ VEI MOT NOE STORT: Frida Karlsson under prologen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Selv om hun fortvilet fredag, har Karlsson to viktige renn foran seg lørdag og søndag. Lørdag er det 10 kilometer klassisk. Søndag venter jaktstart. der hun på forhånd den største utfordreren til Therese Johaug.

- Jeg kjenner meg rolig og i balanse. Jeg håper at teknikken og taktikken fungerer. Hvis jeg greier det så kommer det til å gå bra, sier Karlsson til Dagbladet.

OVERRASKELSE: Den russiske løperen Aleksandr Terentjev sjokkerte alle og vant sprinten i Ruka. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Norsk krøll

For det norske laget ble fredagens sprint både surt og søtt. Maiken Caspersen Falla var stolt etter at hun kapret en tredjeplass. Enmeget god plassering for kvinnen som har slitt det siste året og har hatt grep før årets sesong.

- Det betydde mye i dag. En av de bedre tredjeplassene mine, innrømmet Falla.

Lotta Tiril Weng og Anna Svendsen måtte også ta en rask fredspipe etter kvinnes kvartfinale. Like før mål bytter Udnes Weng spor, og da blokkerte hun også Svendsen. Det kostet henne en plass i semifinalen.

- Det var unødvendig. Vi kunne jo begge gått videre, sa Anna Svendsen til Dagbladet om krasjen.

- Jeg har ikke snakket med henne ennå, men jeg skjønner at hun er lei seg og irritert. Det skal hun få lov å være, sa en ærlig og brydd Udnes Weng.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer