KNUST - og rett i kjeller'n

ISTANBUL (Dagbladet): Galatasaray- Rosenborg 3- 0. Det var bare ett høl å gjemme skuffelsen i, og ned i det forsvant Rosenborg. Grunn: De hadde glemt alt det Trond Sollied fortalte dem i pausen. For da Rosenborg raknet, gikk alle sømmene samtidig på Ali Sami Yen Stadion. - Vi mistet hodet, sier RBK-treneren. - Vi mistet det fullstendig.


TYRKISK PEPPER: Det kokte rundt trener Trond Sollied og Christer Basma i går. Nå må de gå i kjeller'n for å hente nye ut Rosenborg-krefter til kampen mot Athletic Bilbao om tre uker.

Da natta var på det svarteste i Istanbul, satt Rosenborg-spillerne fortsatt og lurte på hvorfor de plutselig ble så klønete. Greit nok at de var slitne og at cupfinalen satt i beina, men likevel - dette var mer enn håpløst. For det forsvarsspillet som så ut som en lotto-gevinst før pause, gikk konkurs, bankerott og rett i potta da trønderne skulle kjøre hjem gevinsten.

Det var like dumt som å kaste penger.

- Vi spilte ikke som vi skulle, sier Trond Sollied diplomatisk. Litt etter kommer det: - De (spillerne) gjorde ikke det jeg hadde sagt. For etter en stor defensiv førsteomgang, sannsynligvis den beste vi har gjort i Europa noen gang, ble vi for overmodige.

- På dette nivået blir du straffet for sånt.

Burde ledet

Men før det skulle og burde RBK ha ledet. Et vanlig Rosenborg med en vanlig Sigurd Rushfeldt hadde nemlig gått til pause med 1- 0. For da sjansen kom og hele nasjonens toppscorer slo den tyrkiske offsidefella, var det bare å slå ballen i mål. Jeg sier bare fordi det var Rushfeldt.

- Sigurd skulle satt den, sier Sollied. - Han skulle skutt ballen i mål eller spilt til Totto (Dahlum) som sto fri.

Men han gjorde dessverre ingen av delene.
Isteden sparket han Rosenborgs store sjanse utafor.

«Slå langt, bruk Sigurd som siktepunkt, og få for guds skyld ballen unna vår banehalvdel,» sa treneren til spillere i pausen.

Trond Sollied visste at Galatasaray ville komme voldsomt også fra kampens andre avspark. Men det som ble gjort med taktisk bravur før pause fikk mangellapp og ble avskiltet 10 minutter ut i omgangen.

Da Totto Dahlum slo en kort ball til Roar Strand - som mistet den.

- Galatasaray scoret på den første sjansen de fikk, sier Trond Sollied. - Og da den andre kom, scoret de på den også. Og så gjorde vi enda en defensiv brøler - og da var det bare å takke for kampen.

- Det eneste som var naturlig, var at gutta ga opp etter det.

Trøstens resultat

Men - og dette er viktig fra en mørk kveld i Istanbul. På vei ned i det triste hølet fikk Rosenborg den lille oppturen laget trenger. For på lystavla i denne huskestua - der folket vrælte og nektet å gå hjem - kom det Juventus- Athletic Bilbao 1- 1 i rødt neon.

Det er et resultat fra Mesterligaens himmel.

- Det absolutt beste ved dette oppholdet i Tyrkia, sier Trond Sollied.

- Det uavgjorte resultatet i Torino betyr at vi fortsatt er veldig godt med i gruppa. Det er helt åpent, og slik jeg vurderer det må Galatasaray nå slå Juventus hjemme.

- Samtidig vi slå Bilbao på Lerkendal.

Store muligheter

Men hvordan skal dødsslitne Rosenborg klare det?

Trond Sollied sier:

- Utover i denne kampen så man at vi kjente de 120 minuttene på Ullevaal. I pausa trodde jeg noe annet, vi så nemlig piggest ut. Men sånn ble det. Nå får vi et langt opphold, og det skal vi bruke godt.

- Det blir orden på dette, ingen fare, sier RBK-treneren.

- Sjøl med tap her i Istanbul er vi fortsatt med for fullt.
I TYRKIA