Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knust Andreas må bli hjemme

ULLEVAAL (Dagbladet): Nils Johan Semb lokket Stig Inge Bjørnebye inn i EM-troppen, og vraket Andreas Lund. - Utrolig surt, sier Lund til Dagbladet.no.

Bare fem minutter før Nils Johan Semb presenterte EM-troppen ringte han Andreas Lund med de dårlige nyhetene. Lund vrakes fordi Semb trengte Stig Inge Bjørnebyes «silkefot» og «dobbeldekningen på venstrebacken.

I tillegg mener landslagssjefen at andre i troppen kan ta over Lunds rolle som oppspillspunkt på kanten.

- Jeg har Carew. Han er god i lufta og erstatter langt på vei rollen til Lund, sier Nils Johan Semb.

I Molde sitter en knust Andreas Lund. Sørlendingen er trist og lei seg.

- Det sier seg sjøl at jeg er skuffet. Men jeg skjønte jo hva som ville skje når sjefen ringte. Han tok vurderingen, og det er ikke så mye jeg kan gjøre med det, sier Lund til Dagbladet.no.

Klump i halsen

Andreas Lund kom med på landslagets treningssamling i begynnelsen av mai, og har hengt sammen med resten av landslagsgutta helt fram til dagens uttak.

Nå reiser alle sammen til Nederland og Belgia, mens Andreas ikke helt vet hva han skal gjøre. Ferien er selvfølgelig ikke bestilt. Helt fram til i dag tidlig trodde Andreas han skulle være med.

- Jeg hadde veldig lyst til å være med til EM, sier Andreas med en klump i halsen.

- Jeg kan ikke gå rundt og være dritsur. Noen gang er får man gleder, andre ganger opplever man skuffelser. Sånn er fotball, sier Andreas.

Wimbledon-spissen har satt av dagen til å hjelpe kjæresten med flyttelasset. Han synes det er godt å ha andre ting enn landslaget å tenke på i dag.

- Det er viktig å få støtte fra sine. Jeg skal komme tilbake, sier Andreas.

Ikke bitter

Han understreker at han ikke er sinna på Nils Johan Semb. Han er bare veldig, veldig, skuffet.

- Jeg var mer bitter da jeg ikke kom med til landskamper da jeg følte at jeg hadde spilt godt. Nå er det litt vanskeligere å takle at jeg var så nær. Det er utrolig surt, sier Andreas.

Sjøl om han ikke er med til EM sjøl, kommer Andreas til å følge med landslaget under turneringen.

- Det er ikke sånn at jeg håper det går til helvete med dem nå. Jeg ønsker dem selvfølgelig lykke til, sier Andreas.

VRAKET: Andreas Lund er ikke med i EM-troppen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media