<strong>TAPTE:</strong> Petter Northug måtte gi tapt for Marcus Hellner i nattas oppvarming til poker-VM. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
TAPTE: Petter Northug måtte gi tapt for Marcus Hellner i nattas oppvarming til poker-VM. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer

Knust av Hellner i poker-duell i natt

- Bittert, sier Northug.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| LAS VEGAS (Dagbladet):  I den siste oppkjøringa foran poker-VM, møtte Petter Northug Marcus Hellner i en head-to-head duell.
Petter trodde på forhånd det knapt var mulig å tape.

Men det gjorde han.

Og det svei.

- Jeg er jo en konkurransemann, og tap er surt. Uansett. Selv om dette var en uhøytidelig duell, er det bittert å tape, sier Northug til Dagbladet etter showfighten med liksompenger på Palms Hotel i natt norsk tid.

- Virket farlig sterk Duellen var satt i stand av Petters personlige sponsor, ukebladet Vi Menn, og teller som en av tre dueller mellom de to erkerivalene under oppholdet i Las Vegas.

- Så det er fortsatt godt håp om en sammenlagtseier. Men jeg må innrømme at jeg trodde det skulle bli lettere å slå ham i poker enn på rulleski. Vi var ute og trente sammen i dag morges, og han virket farlig sterk, sier Northug.

- Men nå må jeg jo bare slå ham, sier Petter om rulleskirennet som arrangeres tirsdag kveld norsk tid.

«Ferie» Den tredje duellen de to i mellom handler om hvem som kommer lengst i selve poker-VM.

- Der tar jeg ham i alle fall. Det tror jeg faktisk. Jeg har spilt mer enn ham, og skal normalt kunne gå lenger. Det som felte meg i dag, er at jeg ikke kjenner ham som spiller. Han klarte å ta de store pottene, og jeg hadde ikke akkurat kortene på min side heller, sier Petter, som er i Vegas sammen med kjæresten Rachel Nordtømme på noe han kaller ferie.

I såfall en meget aktiv ferie. Hver morgen starter med ei hard treningsøkt, og fra og med i dag venter opptil tolv timer ved pokerbordet.
Petter er optimist.

- Jeg er helt forskjellig som pokerspiller enn som skiløper. Ved pokerbordet er jeg veldig tålmodig og kan vente lenge på min sjanse. Dessuten klarer jeg å holde på konsentrasjonen selv etter ti timers spilling. Det håper jeg betaler seg her, sier Northug, som i alle fall føler seg rimelig sikker på å komme helskinnet gjennom første dag av den ti dager lange turneringen der vinneren stikker av med rundt åtte millioner dollar.

Hellner optimist Sent i går kveld hadde spillere fra 107 nasjoner meldt sin ankomst.

Det er mer enn i Vancouver-OL.

En av dem er altså Marcus Hellner, som regner seg som pokeramatør, men likevel tar opp kampen med både Northug og resten av de mange tusen spillerne som har kommet til Vegas for å kjempe om masse pokerære og en vanvittig pengesum.

- Dette var morsomt. En av mine aller største seire over Northug, fleiper svensken etter en ovebevisende seier over erkerivalen.

- Og det blir ikke den siste. Det føler jeg meg ganske sikker på.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer