Knust av Maier

1,7 sekunder i ei utforløype er veldig mye. Og det er nettopp hva dette handler om: avstanden fra suverene Hermann Maier og ned til Lasse Kjus på sjuendeplass. - Men jeg kjenner at jeg er på gang nå, og håper å vise det allerede i dagens Super-G, sier Kjus.

Før han legger til:

- Men det er fremdeles en god del å forbedre.

Og mer kunne det blitt om ikke Hermann Maier hadde vært uheldig underveis.

Ødela skiene

Både østerrikeren og Kjetil André Aamodt fikk ødelagt metallkanten på skiene underveis. Maier fikk et rift på 30 centimeter i venstreskia, og torde bare stå på den høyre i mesteparten av løypa.

- Det var et slit uten like, sier Hermann Maier til NTB.

Tapte hele veien

I «Bird of Prey», VM-løypa fra februar, tapte Lasse Kjus hele veien for The Herminator. Slik var det ikke for ti måneder siden. Da var Kjus'ern 31 hundredeler bak - og det tapte han på toppen. I VM kjørte Siggerud-gutten raskest av alle mot slutten. I går var det her han tapte aller mest.

Bare på det siste halvminuttet tapte han 0,56 sekunder i forhold til The Herminator.

Trøsten for Lasse Kjus må være at avstanden er blitt mindre i forhold til storslalåmrennet. Da var Maier tre sekunder foran.

Suveren

Østerrikeren er vinterens suverene alpinist så langt - med tre seirer på fire v-cupkonkurranser. Totalt har Maier nå 21 verdenscupseirer.

  • I går var han nesten ett sekund foran landsmannen Stefan Eberharter. Italienske Kristian Ghedina ble nummer tre i Vail.