Knust av Sverige i bronsefinalen

Innebandyjentene var sjanseløse.

(Dagbladet.no): Norge - Sverige 15-1: Torsdagens gruppekamp mot Sverige endte med 14-1-tap. I nattens bronsefinale i Singapore gikk det ikke særlig mye bedre.

Svenskene sendte 15 baller i nettet bak de norske jentene.

Dermed endte Norge på 4. plass i jentenes innebandy-VM - akkurat som for fire år siden.

- Vi må bare innse at de tre beste nasjonene, Sveits, Finland og Sverige, har rykket litt fra oss, mens vi fortsatt er bedre enn nummer fem og seks, sier landslagstrener Bjørn-Erik Thorp til innebandy.no.

Nå varsler landslagssjefen mer trening for å kutte ned på forspranget.

- For å kutte ned forspranget til de beste må de unge spillerne i Norge trene mer. Da tenker jeg på de som er født etter 1980. De må trene minst seks gode økter i uka hvis vi skal kjempe om medalje, og spillerne komme opp på det nivået som kreves, sier Thorp.

Norge startet kampen bra, ifølge innebandy.no. Men svenskene var nådeløse i overtallsspill, og scoret under alle de fem norske utvisningene.

- Sverige var soleklart bedre enn oss. 14-1 torsdag og 15-1 i dag forteller vel det meste. Men jeg synes vi spilte bedre i dag, og forsøkte å spille mer. Samtidig hadde de stolpe inn og riktig sprett på alt de gjorde, mens vi mistet innsatsen utover i kampen, sier Line Nygård, som ble kåret til Norges beste spiller.

SJANSELØSE: Norge hadde lite å stille opp med mot de svenske jentene i bronsefinalen. FOTO: HENNING RUGSVEEN/INNEBANDY.no
SJANSELØSE: Norge hadde lite å stille opp med mot de svenske jentene i bronsefinalen. FOTO: HENNING RUGSVEEN/INNEBANDY.no Vis mer

• Sveits er verdensmester i innebandy, etter å ha slått Finland 4-3 i finalen.