Knust av ungjentene

Med VMs yngste gjennomsnittsalder, kjørte Brasil over de norske fotballjentene. Nå må Sør-Korea slås for at vi skal kunne nå kvartfinalen.

- Dette må være noe av det dårligste vi har gjort, sier Monica Knudsen til Dagbladet.

Hun og lagvenninnene var sjanseløse mot de tekniske ungjentene fra Brasil i natt.

- Jeg har ingen god forklaring på hvorfor det skjer. Det var bare en dag hvor det ikke stemte.

Forsvarsspilleren sier de fortsatt har mål om medalje i mesterskapet, men at konkurransen stadig blir tøffere.

- Det blir bare høyere og høyere nivå i damefotballen, og i dag møtte vi et bedre lag. Men både vi og publikum vet vi kan bedre enn dette, og det har vi tenkt å vise allerede mot Sør-Korea, sier Knudsen.

Tungt mot sweeper

Anita Rapp mener brasilianerne gjorde veldig vanskelig for Norge ved å spille med sweeper.

- Hun lå veldig dypt og «spiste» alt bakrommet, som vi er vant til å bruke. Det var uvant, og vi taklet det ikke bra nok, sier Rapp.

Bare udyktighet og utur for gultrøyene gjorde at det sto 0- 0 helt til det 26. spilleminutt. Men da ble Norge straffet. Daniela fikk gå helt upresset fram til 17 meter. Da hun kom dit, smalt 18-åringen til høyre for Bente Nordby i det norske målet til 1- 0. Om lag ti minutter etter dukket en annen av Brasils ungjenter opp. Anita Rapp glapp i markeringen på et frispark fra venstre, og Rosana (19) stanget ball nummer to.

- Ingenting stemte. Det var helt utrolig å se på, vi var stive, passive og alt gikk feil, sa trener Åge Steen til NRK etter kampen.

Redusering

Marianne Pettersen fant fram målscorerevnene på overtid i første omgang. Brit Sandaune slo en langpasning fra ti meter inne på Brasils banehalvdel. Foran mål kom Pettersen seg fri, og headet lagene til pause med 2- 1. Norge gikk umiddelbart i angrep etter pause. Innbytter Linda Ørmen tvang Brasils keeper til å ta fram tigerspranget. Flere gode norske sjanser fulgte.

Men etter 13 minutter var stjerneskuddet Marta (17) frampå og laget sitt 17. mål på sju landskamper! I trengt posisjon fikk hun satt ballen forbi Bente Nordby, etter svakt forsvarsspill av de norske jentene.

Snaut ti minutter etter løp Formiga fra det norske forsvaret, og slo inn foran mål. Der var Brasils største stjerne - Katia - og satte ballen i mål via en norsk forsvarer.

Nattas tap gjør at Norge sannsynligvis nå må konsentrere seg om å ta andreplassen i gruppe B. Da må det bli seier mot Sør-Korea lørdag, helst med mange mål. En andreplass vil bety at vi møter vinneren i gruppe A i kvartfinalen - antakelig USA.

DEPPER: Brasilianerne jubler etter å ha scoret 2 - 0 i kampen mellom Norge og Brasil i Washington, DC. Solveig Gulbranden er ikke fornøyd.