Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de Ski

Knust av Ustjugov

Russiske Sergej Ustjugov vant dagens 15 kilometer fri. Simen Hegstad Krüger endte på andreplass.

ANDREPLASS: Simen Hegstad Krüger ble dagens beste norske. Didrik Tønseth gikk inn på femteplass og Johannes Høsflot Klæbo på 12. plass. Foto: Lise Åserud
ANDREPLASS: Simen Hegstad Krüger ble dagens beste norske. Didrik Tønseth gikk inn på femteplass og Johannes Høsflot Klæbo på 12. plass. Foto: Lise Åserud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble en tung norsk dag da russeren Sergej Ustjugov skrudde på turboen på 15 kilometer fri i Tour de Ski. Simen Hegstad Krüger tok 2.-plassen.

Ustjugov viste et voldsomt tempo fra start og parkerte konkurrentene på andre etappe. Russeren vant langrennsturneringen i 2016/17-sesongen.

26-åringen hadde en luke på Simen Hegstad Krüger på 10,3 sekunder etter åtte kilometer. Nordmannen minsket luka til fem sekunder med to kilometer igjen, men ble til slutt klokket inn 12,2 sekunder bak russeren. Det holdt til en 2.-plass.

– Det var godt å endelig komme opp på pallen igjen. Litt trå start på sesongen, så det smakte godt med andreplass i dag. Han (Ustjugov) var fryktelig sterk i dag, så det var ikke mye å gjøre med ham, men jeg er godt meget fornøyd, sa Krüger til NRK.

Aleksandr Bolsjunov endte på tredjeplass, 21,9 sekunder bak landsmannen Ustjugov. Didrik Tønseth ble nest beste nordmann på femteplass.

Tungt for Klæbo

Johannes Høsflot Klæbo parkerte konkurrentene i lørdagens sprint som åpnet Tour de Ski, men hadde en tyngre dag på fri teknikk søndag. 22-åringen lå over halvminuttet bak Ustjugov etter ti kilometer. Han avsluttet rennet 48,6 sekunder bak vinnertida. Det var drøye sekundet foran Finn Hågen Krogh.

Martin Jonsrud Sunby fikk det heller ikke til å klaffe og kom inn 45 sekunder bak den russiske 26-åringen. Sjur Røthe og Emil Iversen endte nærmere minuttet bak.

Ustjugov sørget med seieren for en russisk jubeldag i italienske Toblach. Natalja Neprjajeva vant kvinnenes 10-kilometer tre tideler foran Ingvild Flugstad Østberg.

Tour de Ski fortsetter i sveitsiske Val Müstair mandag. Da står sprint på programmet. Rittet avsluttes med jaktstart i monsterbakken i italienske Val di Fiemme søndag 6. januar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!