Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tarjei Bø nummer fire:

Knust Bø: - Dette er tungt å svelge

Bommet på det siste skuddet på jaktstarten i VM.

MISSET: En skuffet Tarjei Bø etter jaktstart i Östersund. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MISSET: En skuffet Tarjei Bø etter jaktstart i Östersund. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tarjei Bøs bom på siste skudd på VM-jaktstarten sendte tankene tilbake til OL-skuffelsen i fjor. Nok en gang ble han nummer fire.

Det var en skuffet stryning som møtte pressen etter å ha måttet akseptere en 4.-plass med syltynn margin i Östersund. Fullt hus på siste skyting ville høyst sannsynlig gitt gull. I stedet tapte han spurten om bronsemedaljen mot franskmannen Quentin Fillon Maillet.

- Jeg var helt iskald og hadde egentlig full kontroll. Og jeg gjorde egentlig det jeg hadde tenkt og planlagt. Og så bommer jeg på det siste skuddet likevel. Det er tungt å svelge, sa stryningen, som trengte litt tid for seg selv etter løpet.

- Ja, det måtte jeg ha. Jeg følte som sagt at jeg hadde bra kontroll. Men så sniker den (kula) seg ut, og så får jeg ikke medalje heller. Jeg følte at jeg fikk litt dårlig betalt på en god dag, forklarte Bø med spor av tårer i øynene.

Tungt

Det er ikke vanskelig å skjønne at han er skuffet. For et år siden var situasjonen ganske så lik i OL i Pyeongchang. Bø skjøt for medalje, men bommet på de to første skuddene på siste skyting.

- Ja, det var det samme i OL. Samme plassering på samme distanse. Det er ikke alltid det føles rettferdig, men man må bare godta det. Nå er det historie, og nye løp kommer.

Han innrømmer samtidig at søndagens løp kommer til å «sitte i» en god stund.

- Det dukker nok opp igjen utover dagen, og sikkert i morgen også. Og så gjelder det å vri om til neste distanse. Og det er egentlig ikke noe problem å gjøre det når du er i form. Men dette er slike ting som du husker hele karrieren, sier Bø.

Trøstet hverandre

Han fant trøst hos lillebror Johannes Thingnes Bø, som også opplevde en tung dag på jaktstarten. Han skulle bare sikre gullet på siste skyting, men tre bom sørget for at det i stedet ble sølv.

- Det hjelper å ha hverandre i en slik stund?

- Det hjelper masse. Han hadde også en tøff dag i dag. Det er ikke kult å stå der og få den skjelven. Jeg føler med Johannes, sier Tarjei Bø.

Onsdag er det normaldistanse for skiskytterherrene i VM. Bøs revansjlyst er det ingenting å si på.

- Jeg er veldig revansjsugen. Du har jo lyst å vise at du er god nok ved å klatre opp på pallen.

Fakta: Menn, 12,5 km:

Gull: Dmitro Pidrutsjnij, Ukraina 31.54,1 (2),

sølv: Johannes Thingnes Bø, Norge 0.08,3 min. bak (5),

bronse: Quentin Fillon Maillet, Frankrike 0.17,7 (3),

4) Tarjei Bø, Norge 0.18,1 (1), 5) Martin Fourcade, Norge 0.27,8 (2), 6) Andrejs Rastorgujevs, Latvia 0.40,8 (1), 7) Antonin Guigonnat, Frankrike 0.47,3 (2), 8) Benjamin Weger, Sveits 0.47,8 (3), 9) Jevgenij Garanitsjev, Russland 0.48,3 (1), 10) Simon Eder, Østerrike 0.49,3 (0).

Øvrige norske: 15) Erlend Bjøntegaard 1.43,5 (5), 23) Vetle Sjåstad Christiansen 2.00,2 (4).

57 utøvere fikk plassering.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!