Buffon gir seg på landslaget

Knust Buffon gir seg på landslaget: - Skuffende

Italias keeperlegende Gianluigi Buffon kjempet mot tårene etter fiaskoen mot Sverige. Uten VM-spill neste år bekreftet 39-åringen at landslagskarrieren er over.

FØLELSESLADD: Gianluigi Buffon bekreftet etter tapet mot Sverige at han gir seg med landslagsfotball. Foto: Marco Iacobucci/REX/Shutterstock
FØLELSESLADD: Gianluigi Buffon bekreftet etter tapet mot Sverige at han gir seg med landslagsfotball. Foto: Marco Iacobucci/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var et ventet utfall etter at Italia for første gang siden 1958 går glipp av et verdensmesterskap i fotball. Sverige vant første kamp 1-0, og med et innbitt forsvarsarbeid klarte de blågule å spille seg til 0-0 i Milano tirsdag kveld.

Dermed var den italienske ydmykelsen et faktum. Buffon hadde tidligere gjort det klart at han kom til å gi seg på landslaget etter VM.

- Dette er skuffende. Ikke for meg, men for den italienske fotballen. Vi mislyktes med å klare noe som ville vært veldig viktig for landet. Det er det eneste som gir meg en følelse av anger, sa en følelsesladd Buffon etter tirsdagens oppgjør på San Siro.

- Det er synd at dette ble min siste landskamp, der vi endte opp med ikke å nå VM. Men det er åpenbart en framtid for italiensk fotball. Vi har stolthet, evne og besluttsomhet nok til å finne en måte vi kan reise oss på.

VM-gull

Juventus-stjernen stoppet på 175 A-landskamper for Italia. Debuten fikk han allerede som 19-åring da han fikk et innhopp mot Russland i en VM-kvalifiseringskamp i oktober 1997. Det største høydepunktet kom da han hjalp «Gli Azzurri» til VM-gullet i 2006.

Buffon nekter å bebreide landslagssjef Gian Piero Ventura for tirsdagens fiasko.

- I fotball vinner og taper du som en gruppe. Du deler på rosen og skylden. Treneren er en del av denne gruppen.

Ventura får etter alle solemerker ikke fortsette som Italia-trener.

Begravelsesstemning

Basert på Daniele De Rossis egne uttalelser etter Sverige-kampen har også han gjort sin siste landslagsopptreden.

- Nå må neste generasjon ta opp kampen. Det var en absurd situasjon å oppleve i fotballen. Det var rene begravelsesstemningen i garderoben, men det var ingen som var døde. Jeg har spilt over hele verden i denne drakten, så det er en rar følelse å ta den av meg for siste gang, sa Roma-veteranen.

De Rossi satt på benken gjennom hele tirsdagens kamp.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer