TAPTE:  Louis van Gaal og Manchester United kom til London for å ta tre poeng. Det ble null. Foto: NTB Scanpix
TAPTE: Louis van Gaal og Manchester United kom til London for å ta tre poeng. Det ble null. Foto: NTB ScanpixVis mer

Knust buss - og knuste drømmer om Champions League

West Ham slo Manchester United 3-2.

West Ham - Manchester United 3-2 (1-0)

(Dagbladet): Manchester United har to ting igjen å spille for denne sesongen: Fjerdeplassen i Premier League og FA-cupfinalen mot Crystal Palace 21. mai.

Tirsdag kveld var West Ham første hinder for fjerdeplassen som gir muligheter for spill i Champions League.

Og det startet på verst mulig måte. Diafra Sakho sendte hjemmelaget i ledelsen etter ti minutter på Upton Park. Så snudde United til 2-1 etter to scoringer av Anthony Martial.

Men gjestene var ikke lenge i himmelen. Michael Antonio og Winston Reid sørget for 3-2 til West Ham.

Dermed ligger Manchester United (63 poeng) stadig to poeng bak Manchester City (65 poeng) i kampen om fjerdeplassen. Det ser veldig stygt ut når én runde gjenstår.

Neste sesong uten spill i Champions League vil være en katastrofe på Old Trafford.

Utsatt i 45 minutter Stemningen på og rundt Upton Park var ganske intens tirsdag kveld. Da Uniteds spillerbuss ankom stadion, kastet West Ham-fansen gjenstander på den. Flere ruter knuste og oppgjøret ble utsatt i 45 minutter.

Fansen var trolig ekstra oppstemt av at det var den siste hjemmekampen på Upton Park. Neste sesong flytter Slaven Bilic og hans menn til Olympiastadion i London med en kapasitet på 60 000 tilskuere.

Derfor var det mye nostalgi i kveld. Og muligens noen ekstra dråper i glasset.

Da kampen omsider kom i gang - klokka 21.30 norsk tid - gikk West Ham aggressivt til verks, oppildnet av publikum. Etter ti minutter sto det 1-0.

MATCHVINNER FOR WEST HAM:  Winston Reid jubler etter 3-2-målet til West Ham. Foto: NTB Scanpix
MATCHVINNER FOR WEST HAM: Winston Reid jubler etter 3-2-målet til West Ham. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Manuel Lanzini fikk en perfekt ball fra Aaron Cresswell. Han la den 45 grader ut til Diafra Sakho, som skjøt ballen med venstrebeinet og i mål.

- Rundspilt Andy Carroll hadde en kjempesjanse for «The Hammers» ti minutter seinere, da han kom alene med keeper David De Gea. Utrolig nok klarte han ikke å score.

Som om dette ikke var nok i denne perioden: West Ham fikk en scoring annullert fordi ballen var utenfor sidelinja.

Men det ble ikke flere mål i første omgang. Wayne Rooney var rasende på lagkameratene. Og med god grunn: Som TV 2-kommentator Øyvind Alsaker bemerket.

- United blir rundspilt.

I TV 2-studio fulgte ekspert Aleksander Schau opp:

- United ser forferdelige ut. Helt grusomme. I alle fall defensivt. De skal være sjeleglade for at de ikke har fire mål imot.

Redde spiller Samtidig forsøkte ekspertene å forstå noe av den elendige innsatsen til United-spillerne. På sosiale medier dukket det opp en video av Jesse Lingard, inne fra United-bussen, i det den ankom Upton Park.

Videoen viser redde spillere som har slengt seg ned på gulvet for ikke å bli truffet av steiner, flasker og andre gjenstander.

Louis van Gaal kastet innpå Michael Carrick for Morgan Schneiderlin i andre omgang. Utfordringen ble å stramme opp det defensive spillet, samt få energi inn i angrepsspillet. Og etter 51 minutter lyktes gjestene.

Et klasseutspill fra David De Gea havnet hos Marcus Rashford. Ballen gikk til Juan Mata på løp. Foran mål fant han Anthony Martial, som enkelt kunne plassere ballen i mål.

Lagene var like langt.

Millioner av kroner Denne kampen handlet i bunn og grunn om vanvittig mange millioner kroner. For West Ham handlet det om sjuendeplassen og spill i Europa League. For United - som nevnt - Champions League.

DRAMATISKE SCENER: United-bussen ble angrepet av West Ham-fans før kampen. Foto: NTB Scanpix
DRAMATISKE SCENER: United-bussen ble angrepet av West Ham-fans før kampen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter 72 minutter oppsto et virkelig magisk øyeblikk. Wayne Rooney vant ballen på midtstreken. Rashford slo den videre til Martial i fart på venstrekanten. Han rundet Winston Reid, skjøt ballen på innsida av keeper - og i mål.

United hadde sensasjonelt snudd kampen.

Men bare fire minutter seinere kom utlikningen. Et frispark fra Dimitri Payet havnet på hodet til Michail Antonio og i mål.

Nå gikk det fort. 3-2 kom fem minutter seinere. Denne gang ved Winston Reid, etter frispark nok en gang fra Payet.

Det ble kampens siste scoring.

Fornøyd matchvinner Manchester United møter Bournemouth hjemme i siste kamp. Erkerivalen om fjerdeplassen, Manchester City, spiller mot Swansea borte.

- Utfallet virket gitt. Det er den beste atmosfæren vi har spilt i. Fansen har vært med oss i gode og dårlige tider, sa matchvinner Reid etter kampen.

BOBLER I LUFTA:  Stemningen inne på Upton Park - eller The Boleyn Ground  - var upåklagelig. Foto: NTB Scanpiz
BOBLER I LUFTA: Stemningen inne på Upton Park - eller The Boleyn Ground - var upåklagelig. Foto: NTB Scanpiz Vis mer