Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knust Cole fra helt til syndebukk på fem minutter

Spurs med beste sesongstart siden gullåret 1961.

SØNDERKNUST: En sønderknust Carlton Cole falt til marken ved kampslutt tydelig full av skyldfølelse etter å ha forært Tottenham et utligningsmål.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stephen Hird
SØNDERKNUST: En sønderknust Carlton Cole falt til marken ved kampslutt tydelig full av skyldfølelse etter å ha forært Tottenham et utligningsmål.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stephen Hird Vis mer

• West Ham - Tottenham 1-2.

(Dagbladet.no): Kontrasten mellom Tottenham anno 2009 og 2008-utgaven kunne neppe vært større: Der den tradisjonsrike London-klubben opplevde klubbhistoriens svakeste sesonginnledning i fjor, har Spurs hatt sin beste start i ligaen på 49 år.

For dem som kjenner sin Tottenham-historie vet man hvordan sesongen 1960-61 endte til slutt: Med klubbens andre og hittil siste ligamesterskap.

MATCHVINNER: Aaron Lennon var våken da Jonathan Spector fikk en elendig førstetouch og utnyttet gratismuligheten til fulle da han skrudde ballen rundt Robert Green.Foto: SCANPIX/AP Photo/Akira Suemori
MATCHVINNER: Aaron Lennon var våken da Jonathan Spector fikk en elendig førstetouch og utnyttet gratismuligheten til fulle da han skrudde ballen rundt Robert Green.Foto: SCANPIX/AP Photo/Akira Suemori Vis mer

Harry Redknapp, som har vatret opp et skakkjørt Tottenham-lag siden han overtok for Juande Ramos i slutten av oktober i fjor, måtte derfor svare på spørsmål om hvor han årets utgave står i forhold til laget managerlegenden Bill Nicholson ledet til seriegull.

- Jeg synes Bill er en del bedre enn meg. Det var et fantastisk lag. Jeg så dem spille mangfoldige ganger da jeg var ung, og dersom vi kan komme noe i nærheten av dem, vil jeg være henrykt, sier Redknapp.

Selv om det selvfølgelig er alt for tidlig å konkludere i den ene eller andre retningen etter bare tre serierunder, er det likevel et ubestridelig faktum at Tottenham inntok tabelltoppen i Premier League med ettermiddagens snuoperasjon mot rivalene West Ham på Boleyn Ground.


Barcelona er forbildet

Et annet statistisk poeng er det at Harry Redknapp fortsatt har til gode å avgi poeng med både Portsmouth og Tottenham mot sin gamle arbeidsgiver på hans gamle hjemmebane. Fasiten viser fem seirer av fem mulige - den andre som Spurs-manager.

Redknapp røper at Barcelona har vært en inspirasjonskilde til hvordan han ønsker Tottenham skal framstå, noe som har båret resultatmessige frukter så langt.

- Vi er et spillende lag, noen ganger litt med litt for mange mann i angrep. Selv på 2-1 hadde vi fire angripere som satt fast der oppe på jakt etter mål. Men det er måten vi spiller på. Vi har jobbet mye med å bryte motstanderne. Man kunne se på Barcelona sist sesong at de var veldig spillende da de hadde ballen, men høye i presset de gangene de ikke hadde den. Det gjorde det vanskelig å spille mot dem. Vi forsøker også å få angriperne våre til å gjøre en førsteforsvarerjobb når vi ikke har ballen, forklarer Redknapp.

Fra helt til syndebukk
Det ble en åpen og litt merkelig fotballkamp i Øst-London der Tottenham fikk en invitasjon til å komme tilbake i kampen for raus til å avslå.

GAVEPAKKE: Man gir ikke Premier Leagues toppscorer Jermaine Defoe en mulighet som den han fikk av Carlton Cole ustraffet.Foto: SCANPIX/AP Photo/Akira Suemori
GAVEPAKKE: Man gir ikke Premier Leagues toppscorer Jermaine Defoe en mulighet som den han fikk av Carlton Cole ustraffet.Foto: SCANPIX/AP Photo/Akira Suemori Vis mer

Fem minutter i forveien hadde Carlton Cole hamret «Hammers» i ledelsen ut av absolutt ingenting og sendte hjemmepublikum svevende i høyere luftlag, men kraftspissen og hans støttespillere på tribuneplass kom seg raskt og brutalt ned på landjorda igjen.

Fullstendig upresset og fullstendig hodeløst bestemte han seg for å penetrere sitt eget forsvar med det som skulle bli en ferdigscoret gjennombruddspasning til motspiller Jermaine Defoe.

Premier Leagues toppscorer fikk en enkel jobb med å ta tilbake ledelsen i konkurransen om gullstøvelen som Wayne Rooney utlignet i går, og Tottenham var à jour.

HELT I FEM MINUTTER: Carlton Cole var "Lucky Luke-rask" på avtrekkeren da han fyrte av et skudd som tok Carlo Cudicini fullstendig på senga og dermed ga 1-0 til West Ham.Foto: SCANPIX/AP Photo/Akira Suemori
HELT I FEM MINUTTER: Carlton Cole var "Lucky Luke-rask" på avtrekkeren da han fyrte av et skudd som tok Carlo Cudicini fullstendig på senga og dermed ga 1-0 til West Ham.Foto: SCANPIX/AP Photo/Akira Suemori Vis mer

- Jeg tror Carlton forsøkte å sentre til Matthew Upson. Da ble det en misforståelse, men jeg var bare glad for å få sjansen og sørge for at det ble mål, sier Defoe om den pent innpakkede pasningsgaven fra landslagskollegaen.

Det var imidlertid ikke slutt på defensivt slurv med konsekvenser hos West Ham. 11 minutter før slutt hadde venstreback Jonathan Spector en særs tung førstetouch, og med lynraske Aaron Lennon hakk i hæl, luktet det trøbbel.

Lennon giret om, parkerte Spector, dro seg inn i banen og skrudde inn kampavgjørelsen i langhjørnet via fingertuppene til Robert Green.

Klandrer ikke Cole
Det falt Carlton Cole tungt for brystet. Da dommer Mark Clattenburg blåste av kampen etter seks minutter med overtid falt den engelske landslagsmannen sammen ute på gresset. Ikke av utmattelse, men av synlig skyldfølelse og irritasjon over å ha hatt en uheldig hånd i kamputfallet.

Manager Gianfranco Zola klandrer imidlertid ikke egen spiller, selv om han ergrer seg over tapte poeng på grunn av personlige feil.

- Skal man slåss om topplasseringer i denne ligaen, har man ikke råd til å gjøre personlige feil. Carlton gjorde en feil, men han scoret også et mål ut fra ingenting. Jeg kan ikke være skuffet over ham, sa West Ham-manager Gianfranco Zola.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling