Knust etter kjempetabbe

Etter VIF-keeper Tommy Lunds supertabbe måtte han forlate Jordal skjermet fra alle.

- Ingen får snakke med Tommy. Han er sikkert knust, og må få komme seg etter sjokket. Han har gjort tabber før, og reist seg. Nå må han bygge seg opp igjen til den sjuende og avgjørende finalekampen på Hamar søndag, sier Vålerengas sportssjef Knut J. Stubdal til Dagbladet.

Avgjørelsen i går falt etter at Storhamar-backen Igor Alexandrov var sendt av isen, og lagene hadde hatt en velfortjent 15 minutters pause. Storhamars amerikanske senter Chris Marinucci stresset Vålerenga-keeperen til å gjøre feil, og omsatte keepertabben i scoring.

- Jeg satte press, men må innrømme at jeg aldri har lagd et sånt mål før. Selv om det var en keepertabbe, synes jeg ikke synd på Tommy Lund. Alle gjør feil, og selv gjør jeg det hele tida. Sånn er dette gamet, sier matchvinner Chris Marinucci etter seieren.

- Føler med Tommy

I motsetning til sin amerikanske lagkamerat, syntes Storhamar-målvakt Jonas Norgren synd på keeperkollegaen sin i Vålerenga etter tabbemålet.

- Klart jeg føler med Tommy. Dette vet jeg alt om. Jeg skjønner godt at han ikke vil snakke. Det er tøft å være keeper. Og dette var ikke siste gang en målvakt har gjort en blunder, sier Jonas Norgren.

Alle i Vålerenga skjermet den ulykkelige keeperen etter tapet.

- Vi taper og vinner sammen. 2- 3-målet var et slag i trynet for hele laget. Alle gjør feil, men slik blir det når keeperen gjør ei tabbe. Samtidig skal vi huske at Tommy også holdt oss inne i kampen da vi lå under 0-2, sier Vålerenga-trener Petter Thoresen.

Brakk nesa

Etter at Geir Svendsberget og Knut Henrik Spets hadde skutt Storhamar i 0- 2-ledelse i første periode, sørget Kjell Richard Nygaard og Thomas Ygranes for balanse i midtperioden. Ygranes brakk nesa like før han scoret, og imponerte.

Etter en målløs tredjeperiode falt avgjørelsen i gjestenes favør da brorparten av de nesten fem tusen på tribunen trodde Vålerenga skulle sikre seg bøtta for 23. gang.

- I stedet blir det fest i fjøset søndag. Mens Manchester har «Drømmenes teater», har vi «Bøndenes teater». Søndag blir det garantert stinn brakke, sier Storhamar-trener Petter Salsten.

- Bikkjeslagsmål

- Det kommer til å bli et ordentlig bikkjeslagsmål. I går syntes jeg nesten det var kjedelig, sier Storhamar-senteren Ole Eskil Dahlstrøm.

Med 3-3 i kamper, blir det garantert en norgesmester i Hamar OL-Amfi søndag. Å tippe hvem, er komplett umulig.

- Vi kjenner hverandre godt, har masse moral og vil veldig gjerne vinne. Det har vært jevne kamper hele sesongen, og blir det sikkert også i søndagens avgjørende hjemmekamp, sier Petter Salsten.

- Marginene er det eneste som skiller oss. I går var de med Storhamar, sier en skuffet Vålerenga-trener Petter Thoresen.

FOTVILET:</B> Tommy Lund dummet seg ut 42 sekunder ut i sudden death - og fikk skylda for at Vålerenga ikke tok hjem bøtta på Jordal Amfi.
SLEIVPASNING:</B> Så spiller han den rett på kølla til Storhamars Chris Marinucci.
<B>MÅL OG TAP:</B> Han setter den lekende lett i et åpent mål, mens Lund fortvilet forsøker å nå tilbake til målet.
KONROLL:</B> VIF-keeper Tommy Lund har tilsynelatende kontroll på pucken.