IKKE OL-GREN: Squash var ikke en av de fem nye idrettene som er foreslått på OL-programmet i Tokyo i 2020. Foto:
Action Images via Reuters / Jason Cairnduff / NTB Scanpix
IKKE OL-GREN: Squash var ikke en av de fem nye idrettene som er foreslått på OL-programmet i Tokyo i 2020. Foto: Action Images via Reuters / Jason Cairnduff / NTB ScanpixVis mer

Knust etter OL-nei for squash: - Jeg kan ikke skjønne hva mer vi skulle ha gjort

Squash var ikke en av de fem nye idrettene som er foreslått på OL-programmet i Tokyo i 2020.

Squash var ikke en av de fem nye idrettene som er foreslått på OL-programmet i Tokyo i 2020. Det har gjort squash-presidenten fullstendig knust.

Da arrangementskomiteen i Tokyo offentliggjorde forslaget til hvilke idretter de ville ha med i 2020, var ikke squash en av dem. Fem av de åtte idrettene som var med i finalerunden kom seg gjennom nåløyet.

Baseball/softball, karate, skateboard, klatring og surfing er foreslått som nye OL-idretter, mens bowling, squash og wushu ble forkastet. Nå er det opp til Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) å ta den endelige beslutningen. Det kommer til å skje i august neste år.

- Jeg kan ikke skjønne hva vi skulle ha gjort for noe mer for å få budskapet vårt gjennom både til Tokyo og IOC. Vi forsøkte alt vi kunne å vise hvordan squash ville kunne gi OL-programmet en ekstra dimensjon, sa Narayana Ramachandran. Han er president i Det internasjonale squashforbundet (WSF).

- Jeg snakket på vegne av millioner av squashspillere over hele verden. De har ønsket å se idretten sin på OL-programmet. Det gikk ikke, og som meg er de fullstendig knust, sa Ramachandran.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram