GRÅT: Tittelholder Japan kan se fram til en ny finale mot USA i fotball-VM for kvinner. Semifinalen mot England ble avgjort til 2-1 da Laura Bassett (t.h.) scoret selvmål på overtid.  Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
GRÅT: Tittelholder Japan kan se fram til en ny finale mot USA i fotball-VM for kvinner. Semifinalen mot England ble avgjort til 2-1 da Laura Bassett (t.h.) scoret selvmål på overtid. Kevin C. Cox/Getty Images/AFPVis mer

Knust etter VM-selvmål på overtid

England røk mot Japan etter semi-drama.

• England - Japan 1-2

(Dagbladet): Japan er klare for VM-finale i fotball etter 2-1-seier mot England i natt.

England røk trolig ut på verst tenkelig vis da Laura Bassett satte ballen i eget mål på overtid i annen omgang.

- Her og nå har hun det forferdelig. Å ryke ut og ha skylda på denne måten må være forferdelig. Uff. Dette gjør bare vondt, sier NRK-ekspert Lise Klaveness i kanalens studio.

Knust England-spillerne prøvde iherdig å trøste en knust Bassett etter kampen, men den uheldige spilleren gråt utrøstelig mens hun gjemte ansiktet i hendene ute på gresset.

Den engelske midtstopperen skled ballen opp i krysset like før dommeren skulle blåse av for ekstraomganger.

- Vi må gratulere spillerne med et fantastisk mesterskap. Laura Bassett står oppført med et selvmål, men hun fortjener ikke dette. Hun er en helt. Hun takler, og kjemper for England. Nå er det lov til å gråte. Jeg er så stolt av spillerne. Vi var underdogs. Ingen hadde forventet dette. Vi reiser hjem som helter, sier Englands landslagssjef Mark Sampson etter kampen

Kampen sto og vippet gjennom nesten samtlige 90 minutter - men til slutt var det Japan som sikret finaleplass mot USA.

Straffe Kampen var også dramatisk på flere vis. Japanerne tok ledelsen fra straffemerket etter at Saori Ariyoshi ble felt av Claire Rafferty i det 33. minuttet. Kaptein Aya Miyama besørget 1-0-målet.

Det skulle bare ta sju minutter før et nytt straffespark ble tildelt, denne gang motsatt vei. Fara Williams utlignet for England og sørget for at lagene gikk til pause på 1-1, skriver NTB.

Japanerne ble verdensmestre i 2011 ved å slå USA i straffesparkkonkurransen i en svært spennende finale. I år blir det et nytt finaleoppgjør mellom lagene, og begge har fått trent litt på straffer i semifinalene. USA scoret nemlig det første målet på straffe da Tyskland ble beseiret 2-0 tirsdag.